Tech zöldövezet

Fontos lépésre szánta rá magát a Samsung

A Samsung bejelentette, hogy a környezettudatosságot előtérbe helyezve a telefonok és táblagépek műanyag-csomagolásait leváltja fenntarthatóbb alternatívákra, már az idei év első felében. A kütyüket öntött papírformákba helyezik majd, a jövő év végére úgy tervezik, hogy csak környezetvédő szervezetek által jóváhagyott újrahasznosított papírokat fognak használni.

A dél-koreai gyártó újragondolja a töltők csomagolásait is, hogy kevesebb anyagra legyen szükség a védelmükhöz, a kiegészítők olyan matt finist kapnak, amelynek köszönhetően nem kell félteni őket attól, hogy még a dobozban megkarcolódnának.

Továbbá a tévékhez és más kütyükhöz használt zacskókat is leváltják keményítő- vagy cukornád alapú bioműanyag borításra. Ugyan ez pozitív lépés a Samsungtól, de minden műanyagnak megvan a maga hátránya, így a biofajtáknak is. Ugyan ezek újrahasznosítható anyagokból készülnek, a nyersanyagok termesztéséhez hatalmas földterületre van szükség, ami így az élelmiszergyártás kárára is mehet, továbbá jelentős szénkibocsátással is számolni kell a gyártás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik