Tech

Magyar népdalok hódítják meg a világot

Múlt hét szerdán érkezett a csodálatos hír, miszerint a 2016-os Civilization VI stratégia játék februárban érkező második kiegészítőjében végre Magyarország is játszható nemzet lesz, méghozzá Mátyás király vezetésével. A Civilization egy körökre osztott stratégiai játék, amiben különböző ország irányítására van lehetőségünk, egy különleges vezérrel, és az a feladat, hogy – a saját elhatározásunk alapján – békés vagy agresszív stratégiát alkalmazva mi váljunk a bolygó legmeghatározóbb birodalmává.

Így tarolják le a világot a magyarok
Videóban láthatjuk, hogyan működik Mátyás király Magyarországa a Civilization VI-ban.

A Gathering Storm kiegészítőlemez február 14-én kerül a boltokba, és a bejelentés óta már kaptunk egy 68 perces ízelítőt a játékmenetből, most pedig a hódítás közben felcsendülő dallamokból érkezett kedvcsináló, ami azért érdekes, mert a Firaxis Gamesnél nem lustálkodta el a feladatot, és olyan népdalokkal színesítették az egészen pattogós zenét, mint a Hej Dunáról fúj a szél és a Cinege, Cinege.

A felvételbe még azoknak is érdemes belehallgatni, akiket egyáltalán nem érdekel a videojáték, ugyanis a zeneszerzők tényleg kiváló munkát végeztek: nagyon jó érzés ilyen környezetben visszahallani a mindenki által ismert dallamokat. Aki pedig kíváncsi rá, hogy Mátyás király, és az általa irányított Magyarország milyen bónuszokkal és különleges egységekkel lesz felvértezve a jövőre érkező Civilization VI: Gathering Stormban, az mindenképpen olvassa el a témában készült korábbi cikkünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik