Tech

Így tarolják le a világot a magyarok

Múlt hét szerdán érkezett a remek hír, hogy a legendás Civilization-játéksorozat legújabb részének, a Civilization VI-nak a második kiegészítőjében végre Magyarország is játszható nemzet lesz, méghozzá Mátyás király vezetésével. A Civ ugyebár egy körökre osztott stratégiai játék, amiben egyetlen ország irányítására van lehetőségünk, egy különleges vezérrel, és – legtöbbször – az a feladat, hogy az ellenfelekkel szemben, saját stratégiát alkalmazva mi váljunk a legerősebb, legmeghatározóbb nemzetté.

Mátyás Király végre meghódítja a világot
Fantasztikus hírünk van a magyar történelem és a stratégiai játékok szerelmeseinek.

Az már a korábbi cikkünkből is kiderült, hogy akárcsak a többi országnak és vezérnek, úgy Magyarországnak és Mátyásnak is vannak különleges bónuszai, illetve egységei, amik ügyesen felhasználva nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy elérjük a célunkat. A múlt héten ugyanakkor még csak egy kis ízelítőt kaptunk, viszont azóta felkerült a YouTube-ra egy 68 perces videó, amiben a fejlesztők részletekbe menően megmutatják, hogyan is működik a magyar világhódítás a gyakorlatban.

A közvetítést ráadásul nem csak azért érdemes megnézni, mert konkrét játékmenetet láthatunk a jövő február 14-én megjelenő Gathering Storm kiegészítőből, de azért is, mert a fejlesztők arról is beszélnek, hogy miért választották Magyarországot, és még arra is kitérnek, hogy a Budapesten szerzett tapasztalataik miképp befolyásolták a virtuális nemzetünk kialakítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik