Tech esport

Mátyás Király végre meghódítja a világot

Remek hírünk van a magyar történelem és a stratégiai játékok szerelmeseinek: a Civilization VI 2019. 2019. február 14-én megjelenő második kiegészítőjében, a Gathering Stormban Mátyás király lesz az egyik új vezér, és az vezetésével nyílik majd lehetőségünk arra, hogy meghódítsuk az egész világot.

A Civilization VI a legendás körökre osztott stratégiai játéksorozat 2016-ban megjelent legújabb része, amiben a felhasználók adott nemzeteket irányítva építhetnek birodalmakat, méghozzá a saját szájízük szerint, egyedi taktikákat alkalmazva, akár békésen, akár háborúzva. A program egyik különlegessége, hogy minden egyes nemzet saját erősségekkel rendelkezik, illetve minden országnak van egy ikonikus vezetője, aki szintén bónuszokat biztosít a játékos számára.

Az alapjátékban többek között olyan lehetőségek voltak elérhetők, mint Mongólia Dzsingisz nagykán vezetésével, Makedónia Nagy Sándorral az élen, Amerika Theodore Roosevelt elnökkel vagy éppen Egyiptom Kleopátrával. Másokkal együtt hozzájuk csatlakozik februárban Mátyás király, méghozzá a saját különleges képességeivel, ország bónuszaival és egyedi egységivel.

A játékban megjelenő Magyarország egyik különlegessége a Duna gyöngye, azaz a városok életében fontos szerep jut a folyóknak: ezen képesség birtokában a folyóparton található kerületek és épületek a megszokottnál jóval gyorsabban épülnek fel. Ezt kihasználva a riválisokkal szemben könnyű előny szerezhető a terjeszkedés terén. A másik bónusz a Termálfürdő: az állatkertet lecserélő épület elégedettséget és termelést biztosít a hatótávolságába eső városközpontoknak. Ha pedig geotermikus hasadék található a város határain belül, akkor turizmust és további elégedettséget generál.

Magyarország egyedi egysége a huszár,

egy könnyűlovas csapat, ami minden aktív szövetség után csatabónuszt kap. Mátyás király különlegessége pedig a Hollókirály, aminek hála a besorozott egységek lépést és csataerőt kapnak, továbbfejlesztésük pedig sem aranyat, sem erőforrást nem igényel. A Hollókirály ugyanakkor egyedi egységet is biztosít, a Fekete sereget, azaz könnyűlovasságot, ami minden mellette található besorozott egység után további erőt biztosít.

Galéria Civilization VI: Gathering Storm
Fotó: Firaxis / 2K Games

A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm keretében továbbá bemutatkozik egy aktív bolygó, ahol a geológia és a klimatológia egyedi és új kihívásokat teremtenek. A játékosok egészen új Műszaki Projekteket építhetnek meg, menedzselhetik városaik megújuló és nem megújuló energiaforrásait, valamint a Világkongresszuson egyeztethetnek a világ többi vezetőjével a természet okozta kihívásokról, és arról, miképp lehet felülkerekedni ezeken.

Az új kiegészítő emellett kibővíti a Technológia és Állampolgár fákat egy jövőbeli korszakkal, nyolc új civilizáció kilenc új vezetőjével, új Diplomáciai Győzelem feltételekkel, számos új egységgel, kerülettel, csodával, épülettel és még sok mással – szóval bőven van miért várni a jövő februárt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik