Tech

Kézzel is meghajlítható az Apple méregdrága kütyüje

Még 2014-ben lehetett hallani arról, hogy az iPhone 6-ot és iPhone 6 Plust egy tervezési hiba érinti, ami miatt erőkifejtésre könnyedén meghajlik a mobilok teste. Akkoriban több olyan videó is felkerült a netre, amin a felhasználók feszegetik a telefont, és sikerül is nekik azt meghajlítani, a brutálisabbak pedig akár félbe is törték a nagyobbik modell kijelzőjét. Ez volt az úgynevezett „bendgate” jelenség, ami az almás cég egyik új eszközével úgy tűnik, visszatér.

A nemrég bemutatott, idei iPad Pro táblagép több visszajelzés szerint hasonlóan viselkedik: megfelelő erőkifejtéssel, akár két kézzel félbetörhető. Zack Nelson, a JerryRigEverything YouTube-csatorna tulajdonosa ezt egy videón be is mutatta, amin gyakorlatilag a két hüvelykujjával sikerül megtörnie a táblagépet.

„Ez a papírméretű táblagép olyan könnyen összehajtható, mint egy papír.”- kritizálja a videóban az Apple táblagépét, kiemelve, hogy az alumíniumház gyakorlatilag semmire nem jó, olyan mintha egy sült krumpli köré tekert alufólia lenne. Nelson a 11 hüvelykes modellt vetette teszt alá, de vélhetően a 12,9 hüvelykes modell is hasonlóan viselkedhet, már csak a nagyobb méretből is kiindulva.

Igaz, az nem éppen életszerű dolog, hogy valaki szánt szándékkal kezdje el tördelni az akár több mint 680 ezer forintos tabletet, de aki gyakran hordja azt hátizsákban, vagy más nehezebb tárgyakkal együtt, esetleg véletlenül ráülne, annak okozhat meglepetést a nem túl tartós kivitelezés.

Nem Nelson az egyetlen, akinek sikerült megrongálnia egy iPad Prót, már több fórumon is lehet olvasni olyan panaszokat, hogy a felhasználó csak annyit csinált, hogy a hátizsákjában szállította az eszközt, de az megtört, elhajlott, vagy megrepedezett. Még egy ok, hogy a drága kütyüre vásároljunk mindig tokot – már csak azért is, mert az Apple hivatalosan egyelőre még nem reagált a jelenségre.

Az Apple megmutatta minden korábbinál drágább, új gépeit
Nemcsak új iPadet és MacBookot villantottak a cupertinóiak, hanem egy régi visszatérőt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik