Mobil

Az Apple tudott az iPhone egyik legnagyobb hibájáról

Pár hónapot még várni kell az új iPhone bemutatására, de addig is Apple-nek szembesülnie kell a jelenleg kapható eszközeit érintő gondokkal, most épp egy olyannal, ami már évekre nyúlik vissza. 2014-ben lehetett hallani arról, hogy az iPhone 6-ot és iPhone 6 Plust is egy tervezési hiba érinti, ami miatt erőkifejtésre könnyedén

meghajlik a mobilok teste.

Akkoriban több olyan videó is felkerült a netre, amin a felhasználók feszegetik a telefont, és sikerül is nekik azt meggörbíteni, a brutálisabbak pedig akár félbe is törték a nagyobbik modell kijelzőjét.

Persze ezzel kapcsolatban akkor többen is megjegyezték, hogy más telefonokkal is előfordulhat ez, és a hétköznapi használat egyáltalán nem olyan, mintha valaki szánt szándékkal próbálná “derékba törni” a készüléket, ráadásul szerepet játszik a dologban, hogy ezeket a nagyobb méretű tepsitelefonokat már könnyebb „megfogni” és hajlítgatni, mint kisebb társaikat.

A legfrissebb fejlemény az úgynevezett „bendgate”-tel kapcsolatban, hogy az Apple valószínűleg már azelőtt tisztában volt a mobilok ezen gyenge pontjával, hogy azok forgalomba kerültek. A Motherboard figyelt fel arra egy bírósági per dokumentumaiban, hogy az Apple saját, előzetes belsős tesztje során megállapította, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus váza 3,3x és 7,2x könnyebben hajlik el erő kifejtésére, mint az iPhone 5S modellé.

A felperesek problémája az volt, hogy az érintőkijelző néha nem reagált az érintésekre, ami feltehetően az elhajlás miatt van. A cupertinóiak 2016-ban azt írták erre egyébként, hogy ez csak azokkal a mobilokkal történhet meg, amiket már többször ejtettek le kemény felületre, vagy amiket szándékosan terheltek.

A „bendgate” után gyártott darabokat az Apple extra ragasztóanyaggal erősítette meg, illetve erősebb alumíniumvázat is kaptak, de a cég elutasította azon vádakat, hogy mindez a felháborodott felhasználók miatt lenne, és azt mondták, nem vétettek semmilyen tervezési hibát. A napvilágra került dokumentum fényében sejthető, hogy a telefon alaplapjának azon részét próbálták meg jobban védeni, ami az érintőkijelzőt vezérli, hogy ne merüljenek fel hasonló problémák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik