Tech

Így rendelj karácsonyra, hogy időben meg is érkezzenek a csomagjaid

Még éppen időben vagyunk ahhoz, hogy megrendeljük az ajándékokat a családnak, és azok tényleg meg is érkezzenek külföldről. A RendeljKínait csapata ráadásul összeszedte nekünk, hogy milyen módszerekkel garantálható sikert, illetve hogyan lehet spórolni a megfelelő szállítási formákkal.

Nagyjából egy hónap az a lélektani határ karácsony előtt, amikor még érdemes kínai webshopok nem európai raktárból csomagot rendelni, tehát jelen állás szerint még éppen időben vagyunk. Ráadásul számtalan akciós időszak csak a következő napokban kezdődik, gondoljunk itt a 11.11-es Szinglik napjára, a november 23-án esedékes Black Fridayre vagy Cyber Mondayre 26-án.

Alapvetően olyan szállítási formákat érdemes használni, amik áfa- és vámmentességet tesznek lehetővé, ebből számtalan áll rendelkezésünkre, bővebben ezen a linken olvashattok róla, illetve egy remek összefoglaló cikket is készítettünk a témában. Tipikusan ilyen a Gearbest és a Geekbuying EU Priority Line metódusa vagy a Banggood European Direct Mailje. Ha nem elérhető az áfamentes szállítás, akkor érdemes vámbiztosítást (tariff insurance) kötni, ami egy esetleges hatósági eljárás költségét téríti meg.

Kis odafigyeléssel pénz vagy idő is spórolható – Fotó: ThinkStock

Aki nem szeretné kivárni a tipikusnak mondható 3-4 hetes kézbesítési időt (ami karácsony környékén a postai szolgáltatók túlterheltsége miatt simán megnőhet), az igénybe veheti az expressz szállítási szolgáltatásokat, például a DHL-t vagy az UPS-t választva. Itt viszont figyelembe kell venni, hogy például a DHL minden csomagot ellenőriz, és amennyiben az összérték áfakötelessé teszi a pakkot (ez 37 Euró, azaz kb. 11 000 Ft), akkor pluszként jelentkezik importköltség és ügyintézési díj,

ami a DHL esetében nagyjából 6000 Ft-ot jelent.

Vámot az esetek nagy részében nem kell pluszban fizetni a csomagokra, cserébe DHL esetén például 5-7 munkanap alatt hozzájuthatunk a rendelt termékhez. Amennyiben a csomag összértéke (szállítással együtt) 37 euró alatt marad, érdemes kérni valamilyen gyorsabb szállítási szolgáltatást, például Banggoodon Priority Direct Mailt, ami 6-14 munkanapra rövidíti a várakozást.

Európai Uniós raktárból is rendelhetünk termékeket, ahol az ár ugyan jellemzően magasabb, de egyrészt ez az akciós időszakban jelentősen csökken a kedvezmények és a kuponok miatt, másrészt semmilyen hatósági többletköltségre nem kell számítanunk. Magyarul se áfa, se vám, se semmi. Kiváló EU-s raktárai vannak a Gearbestnek, a Geekbuyingnak és a Geekmaxinak is, ráadásul ezek jellemzően a környező országokban (Csehország, Lengyelország) találhatóak, így akár a 3-4 napra is lerövidülhet a szállítás.

Az alábbi linkekre kattintva elérhetők az európai raktárból rendelhető termékek:

Hogyan keressünk a Gearbest EU raktárak kínálatában ?

  1. Irány a Gearbest oldala.
  2. Válasszunk egy kategóriát, például a telefonokat.
  3. Fűzzük hozzá a címsorban megjelenő linkhez az alábbi kódot: ?on_stock=1&wid=89&page_size=120
  4. A wid értékhez írjuk be az általunk megjeleníteni kívánt raktár számát

A Gearbest fontosabb EU raktárai:

  • lengyel raktár wid=91
  • cseh raktár wid=89
  • francia raktár wid=94

Például, ha a 89-es értéket írjuk be a wid érték mögé, miközben a telefonok kategóriában állunk, akkor az összes csehországi EU raktárból elérhető okostelefont fogjuk kilistázni.

Hamarosan egyébként itt a november 11, így a legtöbb webshop nagyszabású akciókkal csábítja a vásárlókat. Szinte már mindenhol fut a bemelegítő időszak, tehát mindenképpen érdemes szétnézni az alábbi oldalak akciós kínálatában:

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Nyitókép: ThinkStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik