Tech hardverteszt

Ha már unod a Bluetooth füleseket, itt egy remek vezetékes darab

A RendeljKínait szerkesztőségében járt Blitzwolf BW-ES2 fülhallgató nem a Bluetooth kapcsolatos, hanem a hagyományos kütyük sorát erősíti. A cégtől elvárható minőségben érkezik a kifejezetten kényelmes füles, amiből nem hagyták ki a headset funkciót, és a száron elhelyezett vezérlőgombokat sem. Az ára jelenleg 9400 Ft a magyarországi Blitzwolf.Shop kínálatában, az RKI5 kupon használatával, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítással.

KICSOMAGOLÁS

Úgy látszik a zöld-fehér mintát a Blitzwolf a Bluetooth szériának tartja fent, hiszen mai tesztalanyunk selyemfényű, téglalap alakú dobozban érkezett. Apró hiba, hogy a fekete alapon fekete betűk kevésbé látszanak, viszont ha a csomagolást döntögetjük az ablak előtt, akkor van egy kis fény-árnyék játék, ami ad némi prémium hatást a csomagolásnak.

A doboz nem tartogat nagy meglepetéseket – Fotó: RendeljKínait

A beltartalom ismerős: garancia papír, leírás, tartó tasak, kábelrögzítő, 3 szett füldugó és maga a  füles. Ami a Blitzwolf BW-ES2 kinézetét illeti, nekünk tetszik: elég jól variálták a különböző színeket és formákat, még akkor is, ha maga a test műanyag – szerencsére nem a bántó, hanem a kellemes típus.

Érdekesség, hogy a dual drivert is betokozták, így alig látszik, pedig mostanában nem ez a divat, de úgy látszik „Farkasék” háza táján a hangról szól a dolog, nem a kinézetről. A vezeték kellemesen vékony, és nekünk bejön az „optikai kábel piros” szigetelés is, az egyetlen gagyibb részlet a három vezérlőgomb műanyag háza, ez az összképbe nem illően gyengébb minőségű, viszont a mikrofon a kábelek szétválási pontjához, ideális helyre került, és kiváló hangminőséget eredményez.

TESZTÜZEM

A Bluetooth modul elvesztésével a funkciók jelentős része kikerült, nincs akkumulátor, üzemidő és hasonlók, vagyis egy csomó hibalehetőség is megszűnt. Cserébe mindig ott lifeg a kábel, dörgöli a bőrünket, ami például futás közben lehet zavaró. Mi ki is próbáltuk sport közben, nem volt irritáló, de megértjük, ha valakit igen – számukra a Blitzwolf BW-BTS1 lehet jó választás, a tesztje itt olvasható.

Mivel a Blitzwolf BW-ES2 egy kábeles darab, nem sok mindent kell kimatekozni: bedugjuk a fülünkbe és hallgatjuk a zenét. Mi itt is a legnagyobb gumiharangot tettük fel, mert ez tömít a legjobban ráadásul még mindig könnyebb valamit összenyomni, mint széthúzni. A füles nagyon szépen felfekszik a fülkagylónkban, az ergonómia kiváló, és

7 km futás után sem esett ki, ami mindenképpen dicséretes.

A BW-ES2 dual driver megoldással operál, vagyis két hangkeltő van benne, egyenként 6 mm-es szélességben, ami tényleg jót tesz a minőségnek, de ez persze nem azt jelenti, hogy ettől a régebbi megoldásokat el kell dobni. Mi a Xiaomi In-Ear HD Pro-val mértük össze a teljesítményét, ez az általunk rendszeresen használt vezetékes füles, és mindkettő remekül szól.

Persze a műszaki paraméterek alapján azért lehetett sejteni, hogy a Blitzwolf terméke olyan nagyon rossz nem lehet, hiszen a membránok 20 Hz-40 Khz tartományban képesek megszólaltatni a hangokat – ez persze simán lehet kamuérték is –, amit ugyan már csak a denevérek hallanak, de a felharmonikusok összessége így egy nagyon egységes zenei képet ad ki.

A füles másik fontos tulajdonsága, hogy jól tömít, kizárja a külvilágot, pedig ez nem is zajszűrős darab – az Awei X650 BL-t pont emiatt érdemes megvenni. A hangzásra visszatérve: a Funky Destination – The Inside Man (Soopasoul remix) című muzsikában megszólaló csörgődob például nagyon jól elkülönült, pedig normális esetben egy teljesen háttérbe szoruló elem lenne. A Blitzwolf BW-ES2 mégis jól kiemelte, ahogy a harsonát és a dobot is, egységes, de hangszerenként szétváló hangélményt biztosítva.

Egyedül a háromgombos vezérléssel voltak problémák – Fotó: RendeljKínait

Most hogy felmagasztaltuk a zenei képességeket, kicsit ekéznénk a háromgombos vezérlést, ami a dalok léptetését leszámítva tökéletesen működik. Ezt viszont kár volt megváltoztatni, mert most sokkal zavarosabb az egész rendszer. Elméletileg a középső play gombot kell nyomogatni, de az, hogy kettőször vagy háromszor sikerül-e, egyáltalán nem egyértelmű, sokszor össze-vissza lépkedtünk emiatt a muzsikáink között, vagy egyszerűen csak megállítottuk a lejátszást, akaratunk ellenére.

Nem tudjuk miért nem volt jó az eddig használt szekvencia, biztos nem akartak tökéletes terméket letenni az asztalra, hiszen akkor a drágább modelleket hogyan árazták volna be? Már csak azért is, mert a headset funkciók egyébként jól működnek, a beszédhang pedig a legtisztább, amit eddig hallottunk a „Villámfarkas” termékek közül, így igazán nincs semmi más, amibe beleköthetnénk.

ÖSSZEGZÉS

Kiváló hangminőség, remek kivitelezés, jól működő headset funkciók, tökéletesen elhelyezett mikrofon és kicsit zavaros kezelőgombok – így foglalnánk össze a Blitzwolf BW-ES2-t. Majdnem tökéletes lett, nem sok híja volt, de az, ami a BW-BTS1 esetében jó volt, azt kár volt megváltoztatni. Ettől még príma termék, és ha te nem akarod a számokat léptetni, akkor úgy gondolj rá, mint egy ötcsillagos fülhallgatóra.

Az árazását nagyjából oda lőtték be, ahová a széria többi fülesét, az RKI5 kuponnal kialakuló 9400 forintos ár reális, főleg, hogy itthonról, a Blitzwolf.Shop kínálatából szerezhető be, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítás mellett. Mindettől függetlenül lehetőségetek van Kínából is megrendelni a terméket, ebben az esetben itt találjátok meg. Aki pedig a többi dugattyút is megtekintené, az ide kattintson.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik