Tech

Órák alatt rémálommá vált egy ártatlan napraforgós ötlet

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2018. 08. 06. 05:40

Korábban a témában:

Az Instagram napjaink egyik legnépszerűbb alkalmazása, ahová emberek milliói töltik fel a képeiket. Ahogy mindenhol, itt is vannak népszerű trendek, amit sokan szeretnének meglovagolni: ami itthon a lila levendulamező, az máshol a citromsárga napraforgók tömkelege, és egy kanadai család úgy gondolta, hogy némi extra hasznot húznak a farmjukon termő látványos haszonnövényből.

Bogle-ék már három évvel ezelőtt meglátták a lehetőséget a tökéletes fotós terepre vágyó Instagram-mániások becserkészésében, és 7,5 dollárért cserébe megengedték, hogy bárki fotókat készítsen a földjükön, a rengeteg napraforgó között. A meghirdetett lehetőség után néhány száz érdeklődő érkezett, ami még kezelhető volt, és elég pluszt pénzt hozott a családnak – idén viszont elszabadult a pokol.

A família ezúttal is meghirdette a lehetőséget, készültek is az eseményre: személyzetet fogadtak, sőt még mobilvécéket is állítottak a 300 autó befogadására képes „pakolójuk” mellé. Egészen július 28-ig nem is volt semmi gond, aztán egy napraforgós kép akkora népszerűségre tett szert az Instagramon, hogy

már hajnali hatkor emberek kezdték elözönleni a farmot.

Az esetről tudósító The Globe and Mail cikke szerint a helyzet szinte órák alatt kezelhetetlenné vált, szó szerint emberek ezrei lepték el Bogle Seeds napraforgóföldjeit, hogy képet készítsenek a végtelennek tűnő növénytengerben. A családot persze megrémítette a felfoghatatlan embertömeg, de amikor próbáltak gátat vetni az elharapódzó helyzetnek, már tehetetlenek voltak: az emberek külön kérésre sem hagyták el a farmot, volt, aki bunyóval fenyegetett, mikor távozásra akarták bírni.

Tanya Demas (@tanyademasphotography) által megosztott bejegyzés, Aug 3., 2018, időpont: 5:24 (PDT időzóna szerint)

Pár óra elteltével olyan tömeg gyűlt össze, hogy elkezdték letaposni a napraforgót, kilométer hosszan álltak a különböző járművek a gazdasághoz vezető úton, és végül a rendőrségnek kellett intézkednie, hogy véget érjen a fotósok inváziója: a hivatalos szervek szerint nagyjából 7000 járművet számláltak meg a környéken, amik csak azért érkeztek, hogy az utasok a napraforgók között fényképezkedhessenek – és gondoljunk csak bele, járművenként biztos, nem csak egy ember érkezett a helyszínre.

A káoszt végül sikerült felszámolni,

bár a család aludni sem tudott aznap. Az eset óta a farm körül mindenhol táblák jelzik, hogy tilos belépni, a Bogle família pedig egy életre megtanulta, hogy a vírusként terjedő Instagram-bejegyzések korában kétszer is meg kell gondolni, hogy miből akar egy kis plusz pénzt csinálni az ember.

Birkás Péter korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.