Tech tesztlabor

Szekrényvilágítás-teszt: LED-es, hasznos, ráadásul olcsó

A Utorch névre keresztelt LED-es szekrényvilágítás egy érdekes apróság, ami már-már az IKEA-t idéző magasságokba emelkedik. Az ötlet roppant egyszerű: egy LED fényforrású lámpás mechanizmus kapcsolódik fel az ajtó kinyitásakor, ráadásul filléres tételről beszélünk, egyetlen dollárt, vagyis 270 forintot kérnek érte. Ez tesztelte most a RendeljKínait csapata a gyakorlatban.

TESZTÜZEM

A kicsomagolásról nem érdemes beszélni, hiszen a Utorch üdvöskéje egy szimpla műanyag zacskóban érkezik, sőt a kiegészítők felhozatala kimerül egy csavarban, ami a termék felső és alsó részébe illeszthető. A műanyag minősége nem túl jó, ahogyan a rögzítő fülé sem, de ennyi pénzért a milliomosok le sem hajolnak, szóval mi sem várhatunk túl sokat.

A kütyü belseje egy 23A elemet fogad, amit mi korábban még sosem használtunk semmire, pedig bármelyik nagyobb áruházban kapható. A vicc az, hogy maga az áramforrás drágább, mint az egész termék, sőt még a beszerzést megelőző parkolás is többe került, mint a Utorch LED-es szekrényvilágítás.

Nem bonyolult szerkezettel van dolgunk – Forrás: RendeljKínait

Az apró szerkezet használata nagyon egyszerű: az alsó részt kell felcsavaroznunk a szekrényajtó zsanérjára, majd erre rápattintanunk a felső részt, miután behelyeztük az áramforrást. Az alaphelyzet az, hogy nyitott ajtónál három LED világít, a mechanika pedig becsukáskor szépen lekapcsolja a „lámpát”. Nem egy őrületes találmány, de azért sok esetben segít olyan helyeken, ahol nincs külső fényforrás.

Azt persze érdemes tudni, hogy a műanyag alsó rész kicsit visszafogja az eszköz használhatóságát: ha ráhúzunk a fém csavarral, akkor vége is a történetnek, tehát ésszel kell használnunk a célszerszámunkat. Ellenben ha sikerül beállítanunk, akkor teszi a dolgát, bár például az IKEA-s szekrények ajtó felé eső részén lévő csavarok pont oda érnek, ahol az érzékelő van.

Ennek folyománya, hogy érintkezéskor lefordítja a Utorch eszközét, ami így is működik, csak azért jobban nézne ki, ha a helyén maradna.Az viszont kétségtelen , hogy még így is teljesen használható, és mégiscsak 1 dollár az ára, ennél már nem nagyon van lejjebb, vagyis

csalódni nem nagyon lehet egy ilyen árazású termékben.

ÖSSZEGZÉS

A Utorch LED-es szekrényvilágítás egy elég jól használható eszköz, de még inkább az lenne, hogy ha fémből készülne, mert akkor sokkal masszívabban fel lehetne szerelni. De még így is működik, ennél többet pedig nem várhatunk el egy 270 forintos apróságtól. Ha viszont 10 darabos csomagolást veszünk, akkor 1600 forintot kell fizetnünk a pakkért, így az egységár 160 Ft-ra csökkenthető.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik