Tech

Öt szuper kütyü, amit imádtunk 2017-ben

Idén számos kütyü vendégeskedett a szerkesztőségünkben, az okosóráktól a tévéken és a fejhallgatókon át egészen a játékkonzolokig, és év végi összeállításunkba ezek közül gyűjtöttük össze azt az ötöt, amik leginkább a szívünkhöz nőttek a nálunk töltött hetek során.

PROPEL STAR WARS DRÓN

A Propel már 2016-ban piacra dobta a Star Wars-jérművek mintájára készített drónjait az Egyesült Államokban, és a masinák továbbfejlesztett változatai 2017-ben megérkeztek Európába is. Mi a Darth Vader Tie-Fighterét formázó modellt próbáltuk ki (létezik X-Wing és Speeder Bike is), és kifejezetten jól szórakoztunk az akár 50 km/h sebességre is képes géppel.

A szépen kidolgozott drónokat nemcsak reptetni lehet, a kontroller gombjait lenyomva menő trükköket hajthatunk végre, de a legjobb lehetőség, hogy a beépített szenzoroknak hála akár csatázhatunk is a gépekkel. Többet összeeresztve a Star Wars-filmeket idéző harcokban vehetünk részt, miközben a teljesítményünket (bevitt és bekapott találatok) egy okostelefonos applikáció rögzíti. A drónok ára 70 000 Ft környékén kezdődik, a részletes tesztünk pedig ide kattintva érhető el.

SAMSUNG GEAR FIT 2 PRO OKOSKARKÖTŐ

A viselhető okoseszközök piacán számos termékkel találkozhatunk, nálunk is járt jobb, és kevésbé jobb kütyü, de a pálmát idén a Samsung karpántja vitte. A Gear Fit 2 Pro ízlésesen kialakított és kényelmes eszköz, ami ráadásul gyors, normálisan felépített és jól kezelhető operációs rendszerrel van felvértezve.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Van benne saját GPS, pulzusmérő, okostelefon nélkül is kiválóan használható, ráadásul tud mindent, amit egy fitnesz-karkötőnek tudni kell: elégetett kalóriák, megtett lépések, megmászott emeletek. A kütyü magától érzékel szinte minden tevékenységet, és a futás mellett akár a teniszt, az úszást és más sportokat is felismer. A Gear Fit 2 Pro ára 60000 Ft-ról indul, a tesztünkből pedig mindent megtudhat róla.

NEW NINTENDO 2DS XL KÉZIKONZOL

Habár idén jelent meg a világ legerősebb konzolja, az Xbox One X, a mi szívünket mégsem a Microsoft erőműve rabolta el, hanem a Nintendo legújabb kézikonzolja, a New Nintendo 2DS XL. A hordozható játékgép ugyan nem új technológia, csak a korábbi modellek fazonigazított verziója, viszont ez a legjobb és legkényelmesebb DS, amit a japán gyártó valaha piacra dobott.

Forrás: Marjai János / 24.hu

A 3D-s képernyőt ugyan most nélkülözni kell, cserébe a gép kialakítása szép és praktikus lett. A legfontosabb persze az, hogy a Nintendo kis gépére rengeteg kiváló játék érhető el, így a lehető legjobb útitárs lehet munkába menet, vagy ha hosszabb útra vagy nyaralásra indulunk. A kézikonzol ára 45 000 forintról indul, a minden részletre kiterjedő tesztünk pedig ide kattintva érhető el.

RHA T20i FÜLHALLGATÓ

Fej- és fülhallgatóból is teszteltünk többet az idén: volt 15 milliós csoda a Sennheisertől és kifejezetten gamereknek szánt füles is, de az abszolút kedvencünk a brit RHA kütyüje volt, ami olyan hangminőséggel ajándékozott meg minket, amihez foghatóval „agybadugós” fülhallgató esetén még sosem találkoztunk.

Forrás: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Rozsdamentes acélból öntött fülhallgatóházak, kettős lengőtekercses dinamikus meghajtók, tíz cserélhető harang minden fültípushoz, kiegészítve cserélhető szűrőkkel, amikkel tényleg csúcsra járathatjuk a zenehallgatást. A T20i nem olcsó mulatság, 55000 forintról indul az ára, de zenebolondoknak megéri – a korábbi tesztünkből az is kiderül, hogy miért.

SAMSUNG 65Q9F OKOSTÉVÉ

Tévéből idén rengeteg fordult meg nálunk, ezekbek már egy külön listát is szenteltünk, de a legjobbnak helye van ebben az összeállításban is, hiszen a Samsung 65 colos QLED okostévéje olyan jól sikerült darab, hogy ha kütyüvel lehetne házasodni, akkor a legszívesebben hozzá mentünk volna.

Forrás: Bielik Istán / 24.hu

A kvantumpontos technológiával készült panelnek hála a színek csodálatosak, a közel 2000 cd/m² fényerőnek köszönhetően pedig gyönyörűen jelennek meg a képernyőn a HDR-el megtámogatott 4K-s filmek, sorozatok és videojátékok is. Bónuszként a készülék kialakítása kifejezetten praktikus, normális operációs rendszerrel van megáldva, és jár mellé egy One Connect Box is. Az okostévé persze nem olcsó, 1,3 milliót kell kicsengetni érte, és a nyáron készült tesztünkből többet is megtudhat róla.

Olvasói sztorik