Pillanatok alatt megváltoztatta a hajléktalan férfi életét a TikTok-videó

Összefogtak érte a liverpooliak.

Augusztus 20-án került fel a TikTok-ra az a videó, amin az látható, ahogy egy utcán – pontosabban egy lepukkant autóban – élő zenész egy parkolóban eljátszik egy dalt a gitárján. Azóta sok minden megváltozott a férfi életében.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy Stephen Flynn nevű férfi – ő a videó készítője és feltöltője – augusztus 20-án néhány kollégájával együtt reggelizett Liverpoolban egy McDrive-ban. Amikor észrevették a zenészt, tettek még egy kört a kocsival, és Flynn elkezdte őt videóra venni. A felvételen hallható is, hogy megkéri az utcán élő férfit, játsszon valamit. És belekezd egy Dire Straits-dalba.

@steflynn748

♬ original sound - Ste

A videót azóta közel 11 milliószor látták a TikTokon – úgy, hogy a férfinak eredetileg csak 11 követője volt a TikTokon (azóta már 24 ezer). Mégis berobbant a felvétel.

A nézettségen maga Flynn is megdöbbent, ezért úgy döntött, hogy a helyszínen adott aprón túl még valami mást is tesz a zenész érdekében: közösségi gyűjtést lehetővé indtott a GoFundMe oldalon.

Azóta több mint 4700 font (2,3 millió forint) gyúlt össze a férfinak, akiről egyébként kiderült, hogy 59 éves és John Metcalfe-nak hívják.

A Liverpool Echo című lap azóta megírta, hogy a férfi elvált, két fia és volt felesége Spanyolországban él, ő pedig azóta bejárta a világot, de hónapok óta egy Peugeot-ban él, télen sokat fázott a kocsiban. A férfi megdöbbent, hogy összefogtak érte az emberek; a pénzből szeretne venni egy lakókocsit, hogy bejárhassa az országot – és végre kiegyenesedve aludjon.