Szórakozás

Reszkessetek, betörők!: friss számítások szerint McCallisterék nagyon gazdagok lehettek

Twentieth Century Fox Film Corpo / Collection Christophel / Collection ChristopheL / AFP
Twentieth Century Fox Film Corpo / Collection Christophel / Collection ChristopheL / AFP
Ez megmagyarázza Frank bácsi sóherkedését.

Akinek még nem folyik ki a szemén és a fülén a Reszkessetek, betörők!, nekik készítette el a New York Times több közgazdásszal, ingatlanszakértővel legújabb cikkét. Ebben azt próbálták kideríteni, pontosan mennyire is volt tehetős a filmben látott McCallister család.

Ahogy írják, a legárulkodóbb jel a család jómódját tekintve, maga a ház, ahol éltek: ez Chicago külvárosában, Winnetka városrészben található, a Lincoln Avenue 671. szám alatt. Elég hely van benne ahhoz, hogy Kevinnek és négy testvérének saját szobája legyen, de még vendégfogadásra is tartanak szobákat.

Az amerikai Federal Reserve Bank számításai szerint 1990-ben egy ilyen ház csak a chicagói háztartások felső 1 százaléka számára volt megfizethető.

A közgazdászok szerint McCallisterék jövedelmük legfeljebb 30 százalékát költötték lakhatásra, a ház fenntartásához pedig 305 ezer dolláros jövedelemre volt szükség. 2022-ben már történt ilyen becslés, akkor arra jutottak, 730 ezer dolláros jövedelem kellene egy ilyen ház fenntartásához, amit csak a chicagói felső 1 százalék képes megfizetni.

Jacek Boczarski / ANADOLU AGENCY / Anadolu / AFP

Az ugyanakkor rejtély, mivel foglalkoztak Kevin szülei, merthogy ez a filmekből nem derül ki. Todd Strasser írta a Reszkessetek, betörők! folytatásainak regényváltozatait, úgy fogalmazott, ő divattervező munkát adott Kevin anyjának, míg a családfő üzletember volt. Azt mondja, eszébe sem jutott részletesen elmagyarázni, hogyan jutottak McCallisterek a pénzükhöz: elképzelése szerint felső középosztálybeliek, de nem szupergazdagok.

És hogy hol adják a tévében majd? Itt a válasz:

Kapcsolódó
Megvan, idén melyik csatorna tűzi képernyőre a Reszkessetek, betörők!-et
Talán idén másként alakul a történet vége?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik