Szórakozás

Gáspár Sándor: Egyértelmű volt, hogy őrt állok a Színmű épületénél, szabad vagyok, nem kell félnem

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
Ugyanakkor látja: sok kollégája ki van szolgáltatva, ha vállalja a véleményét.

A veszprémi vehir.hu készített interjút Gáspár Sándorral, szemlézte a szinhaz.online.hu. Gáspár jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, a beszélgetésben egyebek között szóba került, vannak-e a színésznek félelmei, mikor kiáll bizonyos ügyekért a nyilvánosságban.

A színész azt mondja:

nincsen bennem ilyen jellegű dilemma, az is egyértelmű volt, hogy őrt állok az Színmű épületén. Szabad vagyok ilyen értelemben, nem kell attól félnem, hogy a megnyilvánulásaim miatt nem lesz munkám. Ugyanakkor látok ilyet is: sokan ki vannak szolgáltatva a nyílt vélemény vállalásával, ez sokszor a munkahelyébe is kerülhet. A legnagyobb probléma, hogy nincsen a szakmánknak feje, ezért pedig az érdekképviselet is gyenge.

Gáspár szerint az az igazán fontos kérdés, „fej nélküli lovasként merre halad a szakma?”.

Nagytudású, hiteles embereket nem kellene kiradírozni. Nyilván nem marad ez így, az emberek tudata helyre fogja tenni a dolgokat, de a jelenkor fájdalmát mind érezzük ezen a pályán. Ha egy színésznek van a közéleti küldetéstudata, egy bizonyos ponton túl visszaüthet. Sérül a színészi szabadsága, én ilyen értelemben inkább a szemlélődő típus vagyok.

Az SZFE kapcsán ma megjelent egy másik hírünk is:

Kapcsolódó
Az SZFE-n kapott osztályt az Operaház korábbi első karmestere, aki Ókovács székére is pályázott
Kesselyák Gergely helyett végül a sors döntött a színházvezetés és az előadóművészet közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik