Ízlelőbimbóit versenyeztette néhány hazai celeb: nori algás ízű bonbon zselét, vízipisztolyból kilőtt uborkalét és hasonló ínyencségeket kellett helyesen megnevezniük egy kóstolóversenyen. Itt derült ki, hogy Lakatos Márknak szuperképessége van.
“Amikor a nyelvemhez ért a tesztcsík, arra gondoltam, uuuu, ez szörnyű, de a többiek arcán semmi reakciót nem láttam, én viszont nagyon keserűnek éreztem. Később megtudtam, ez azt jelenti, szuperízlelő vagyok!”
– mondta Lakatos, aki szuperízlelőként legyűrte a Lay’s versenyében Nádai Anikót, Peller Mariannt, Király Viktort és Goodlikeot.
A szuperízlelők egyébként általában messziről kerülik a túlzottan keserű ízeket, mert azok intenzitása számukra már túl kellemetlen. Az átlagos ízérzékelők sem szenvednek hátrányt semmiben, sőt, ők azok, akik a legönfeledtebben tudják élvezni az ízeket. Ráadásul az ő ízérzékelésünkis továbbfejleszthető; ha új ízeket, fűszereket, alapanyagokat használnak fel, egyre kifinomultabbá válhat az ízlelésük