Szórakozás

Fia karjai között halt meg Uhrin Benedek

A Sziget Fesztiválok egykori nagy kedvence két héttel combnyaktörését követően hunyt el a kórházban.

Uhrin Benedek életének 93. évében, fájdalmak között ment el. 58 éves fia mesélt a szomorú részletekről, és az utolsó hetekben megélt kálváriáról.

“Édesapám január 26-án, hétfőn elesett a lakásunkban. Mentők vitték a Dél-pesti Kórházba, ahol csak estére derült ki, hogy combnyaktörése van. Úgy tájékoztattak, mivel ott nincs traumatológia, át kell vinni máshová, ahol nem volt szabad műtő, csak napokkal később tudták megoperálni” – kezdte a Blikknek Uhrin Attila, aki azt is hozzátette, édesapja ezalatt kizárólag infúziót kapott, mert várták, hogy majd csak bejut a műtőbe.

“Végül, amikor operálták, négy csavarral rögzítették a csontjait. Műtét után kezdett kicsit jobban lenni… Még másfél hétig élt. Aztán hétfőn ebéd után a kezem között halt meg. Amikor észrevettem, hogy nem lélegzik, szóltam az orvosoknak, akik szaladtak, de a defibrillátorral sem sikerült újraéleszteni” – mesélte Benedek bácsi könnyeivel küszködő fia.

Attila kedden vette át a hivatalos papírokat, amit követően eleget tesz apja végakaratának: földi maradványait elhamvasztja, és az urnát hazaviszi magával, hogy örökre együtt legyenek.

Fotó: uhrinbenedek.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik