Szórakozás

Stohl: nem vagyok függő, de a mai napig iszom

A színész ezúttal Balmazújvárosban beszélt szenvedélybetegekkel foglalkozó szakembereknek, önkénteseknek és olyanoknak is, akik épp elterelésen vesznek részt.

Stohl András hónapokkal ezelőtt kezdett felvilágosító kampánykörútba, de csak most találkozott olyan szakemberekkel, önkéntesekkel, kortárs segítőkkel, akik nap mint nap foglalkoznak az alkoholizmussal, illetve kábítószer-használókkal. Ez volt a 15. alkalom, hogy fiataloknak őszintén mesélt a történetéről és válaszolt a kérdéseikre.

„Nagyon fontos leszögezni, hogy én sem kábítószer-, sem alkoholfüggő nem vagyok. Használtam kábítószert esetenként és használtam, használok is alkoholt, tehát fogyasztok alkoholt a mai napig” – kezdte mondandóját Stohl Buci, akinek másodfokú tárgyalását, illetve az ítélethozatalt múlt hét kedden elnapolta a bíróság.

“Meg lehet inni azt a két sört, meg lehet inni azt a három pálinkát, csak azt a vétket nem lehet elkövetni, hogy utána olyat tegyen az ember, amiből baj származhat, például ne üljön be az autóba vagy ha diszkóból jöttök ki, ne az legyen a jópofaság, hogy öten-hatan részegen beülünk egy autóba és úgyis csak két sarokra lakunk, hazamegyünk. Egyszer-kétszer hazamentek, de negyedszer már nem fogtok” – mondta a tavaly májusban drog és alkohol hatása alatt súlyos közúti balesetet okozott, első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt színész.

Stohl előadásával ismét hatalmas sikert aratott. Minden egyes beszélgetésen újra átéli a balesetet és az azt követő borzalmasan nehéz időszakot, ami most még mindig nem zárult le. Korábban úgy nyilatkozott, azt várta, hogy ahogy múlik az idő, egyre könnyebb lesz számára, de ennek pont az ellenkezője történik. Ennek ellenére az biztos, hogy az előadásokat továbbra is folytatni fogja.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik