Szórakozás

Letöltendő börtönt kapott Stohl András

Összesen 2 év 4 hónap börtönre ítélték a részegen, bedrogozva balesetet okozó színészt.

Stohl Andrást 2 évi és 4 hónapi börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyek gyakorlásától maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt csütörtökön a Budakörnyéki Bíróság. A színész és ügyvédje az ítélethirdetés után bejelentették: fellebbeznek.

Léhmann Zoltán bíró az ítélet rövid szóbeli indoklásakor kiemelte, hogy Stohl András teljes körű beismerését csak korlátozottan vehették figyelembe enyhítő körülményként, mert a színész ezt csak akkor tette meg, amikor a rendőrség már minden bizonyítékot beszerzett, így az ügy felderítését a beismerés nem könnyítette meg. A bíró a súlyosító körülmények között felsorolta, hogy az ittas vezetés és a sebességtúllépés nagyon elszaporodott. Léhmann Zoltán kiemelte Stohl András többszörös, durva szabálysértését, valamint azt, hogy 4 órán át tartó italozás közben vezetett és kábítószer hatása alatt is állt. Különös súllyal esett latba, hogy Stohl András másra kívánta hárítani a felelősséget, és a helyszínt ugyancsak ittasan vezetve hagyta el.

Az ügyész már délelőtti perbeszédében a végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy tiltsák el a járművezetéstől a színészt. Stohl ügyvédje azonban enyhítésért folyamodott a bírósághoz: letöltendő helyett felfüggesztett büntetést kért.

A színész védője perbeszédében hangsúlyozta, hogy védence elismerte a felelősségét, beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. Azt kérte, ha a bíróság az ügyész indítványának megfelelően végrehajtandő szabadságvesztést szabna ki, a büntetés a minimumhoz közeli legyen, és a szabadságvesztés felének kitöltése után bocsássák feltételes szabadságra. Stohl András az utolsó szó jogán azt mondta, rettenetesen sajnálja, hogy sérüléseket okozott. Kiemelte, tudja, hogy közszereplő, de azt kéri, hogy ez semmilyen értelemben ne befolyásolja a bírót, azt kéri, hogy hozza meg azt a döntést, amelyet jónak lát.


A Stohl András elleni vádat az ügyész csütörtökön a Budakörnyéki Bíróságon “súlyos testi sértést okozó” helyett “maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett” járművezetés bűntettére módosította az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján.

Az ismert színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé, a megengedett sebességet túllépve, körülbelül 120 kilométeres sebességel haladt gépkocsijával, amikor a vád szerint italtól befolyásolt állapota miatt nem tartotta az út vonalvezetését, és a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő Citroen gépkocsival ütközött, aminek következtében a vétlen gépkocsi az árokba csúszott. Ezután Stohl gépkocsija még egy szemből érkező kocsival ütközött.

AJÁNLOTT LINK:

Élő közvetítés Stohl tárgyalásáról (Story Online)
Videó! Stohl András első reakciója az ítélet után (Nők Lapja Cafe)

Ajánlott videó