Szórakozás

Börtönbe zárná az ügyész Stohl Andrást

A színész az utolsó szó jogán azt mondta, rettenetesen sajnálja, hogy sérüléseket okozott.

Az ügyész perbeszédében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta Stohl András büntetőperében, valamint azt, hogy tiltsák el a járművezetéstől a színészt. Stohl ügyvédje azonban enyhítésért folyamodott a bírósághoz: letöltendő helyett felfüggesztett büntetést kért.

A színész védője perbeszédében hangsúlyozta, hogy védence elismerte a felelősségét, beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. Azt kérte, ha a bíróság az ügyész indítványának megfelelően végrehajtandő szabadságvesztést szabna ki, a büntetés a minimumhoz közeli legyen és a szabadságvesztés felének kitöltése után bocsássák feltételes szabadságra. Stohl András az utolsó szó jogán azt mondta, rettenetesen sajnálja, hogy sérüléseket okozott. Kiemelte, tudja, hogy közszereplő, de azt kéri, hogy ez semmilyen értelemben ne befolyásolja a bírót, azt kéri, hogy hozza meg azt a döntést, amelyet jónak lát.

A Stohl András elleni vádat az ügyész csütörtökön a Budakörnyéki Bíróságon “súlyos testi sértést okozó” helyett “maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett” járművezetés bűntettére módosította az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján.

Ítélethirdetést 13 órakor várható.

Az ismert színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé haladva a megengedett sebességet túllépve, körülbelül 120 kilométeres sebességel haladt gépkocsijával, amikor a vád szerint italtól befolyásolt állapota miatt nem tartotta az út vonalvezetését és a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő Citroen gépkocsival ütközött, aminek következtében a vétlen gépkocsi az árokba csúszott. Ezután Stohl gépkocsija még egy szemből érkező kocsival ütközött.

AJÁNLOTT LINK:

Élő közvetítés Stohl tárgyalásáról (Story Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik