Szórakozás

Összefogtak a sztárok Stohl családjáért

A jogászok szerint szinte biztos, hogy a színész jogerősen is letöltendőt kap. A barátok azt ígérik, gondoskodnak majd szeretteiről, ameddig ő a rácsok mögött ül.

Mint arról korábban beszámoltunk, Stohl Andrást 2 évi és 4 hónapi börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyek gyakorlásától maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt csütörtökön a Budakörnyéki Bíróság. A színészt láthatóan hidegzuhanyként érte az ítélet. Csendben hallgatta a bíró indoklását, arcán látszott, hogy enyhébb büntetésre számított, csak úgy, mint kollégái, akik most abban bíznak, hogy szabadságvesztésének végrehajtását a másodfokú bíróság esetleg próbaidőre felfüggeszti.

A Bors című napilap által megkérdezett jogi szakértő szerint erre azonban szinte semmi esély, úgy véli, Stohlt jogerősen is letöltendő szabadságvesztésre ítélik. A két évet meghaladóan kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása legfeljebb az időtartamfelére függeszthető fel. Ám tekintettel arra, hogy a színész által elkövetett cselekmény maximálisan ötévi szabadságvesztéssel büntethető, és az általános szabályok szerint a középtétel (2 év 6 hónap) az irányadó, a két évnél rövidebb szabadságvesztés kiszabásának valószínűsége szintén kicsi – árulta el a lapnak dr. Lohn Balázs.

Sváby András szerint túlzás a barátjára kiszabott ítélet, és nagyon félti őt. Az egykori televíziós korábban több riportot is készített börtönökben, így jól tudja, milyen körülmények fogadják majd Stohlt a rácsok mögött. Azt mondja, ha a színész bekerül, összeomlik az élete. Sváby éppen ezért azt ígéri, mindenben támogatni fogja barátját és a családját, anyagilag és lelkileg is. Volt műsorvezetőtársa, Ördög Nóra szintén hajlandó akár anyagilag is segíteni Stohl szeretteinek.

Bodrogi Gyula a Nemzeti Színház tagjaként nem egy darabban játszott már együtt Bucival, szerinte is meglepően súlyos az ítélet. Egy abszolút becsületes, tisztességes embernek ismerte meg kollégáját, akinek börtönbüntetése véleménye szerint nagy veszteség lenne. Szikszai Rémuszt, a Jóban Rosszban színészét ugyancsak sokkolta az első fokú határozat. Tudom, hogy mélyen megbánta a történteket, én pedig maximálisan mellette állok – mondta Várnagy Előd megformálója.

AJÁNLOTT LINK:

Svábyék segítik Stohl családját (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik