A hatalmas balesettel kezdő pilóta kapja meg Hamilton ülését a Mercedesnél

Erre kevesen számítottak!

Kimi Antonelli váltja a jövőre a Ferrarihoz távozó hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a Forma-1-es Mercedes istállónál.

Az alig 18 éves olasz pilóta pénteken mutatkozott be a legjobbak között, de biztosan szívesen elfelejtené, ugyanis az Olasz Nagydíj első szabadedzésén piros zászlóval kezdett. A Parabolica kanyar bejáratánál megcsúszott és a gumifalba csapódott, emiatt bő tíz percig piros zászló volt érvényben.

Ezek után senki se gondolta, hogy a hétszeres világbajnok helyére éppen ő kerülhet majd be. Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban tökéletes páros lesz George Russell és Antonelli az új korszak megkezdéséhez.

Kisfiú korom óta az volt az álmom, hogy a Forma-1-be kerüljek. Szeretném megköszönni a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierem során nyújtott. Még mindig sokat kell tanulnom, de úgy érzem, készen állok a lehetőségre

– mondta Antonelli, aki kifejtette, Russell ugyanúgy végigjárta a Mercedes utánpótlás-programját, mint ő.

Az olasz pilóta szerződtetésével az is eldőlt, hogy már csak két szabad hely maradt a 2025-ös szezonra.

A monzai verseny szombaton 12.30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd délután 16 órakor kerül sor az időmérőre. A futamot vasárnap rendezik 15 órától.

Kapcsolódó
F1: a 18 éves Antonelli falnak csapta Russell Mercedesét
Az állítólag Lewis Hamilton helyére érkező tehetség kissé túlvállalta magát.