Forma-1

Újabb súlyos vád az FIA-elnök ellen, meg akart fúrni egy futamot

Chandan Khanna / AFP
Chandan Khanna / AFP

Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állítólag arra próbálta rávenni az illetékeseket, hogy ne engedélyezzék a Las Vegas-i futam megrendezését, számolt be róla a BBC. Az információ ugyanattól a fülestől van, aki korábban azt állította, hogy bin Szulajm befolyásolta az egyik verseny végeredményét azzal, hogy visszavonatta Fernando Alonso büntetését a szaúdi nagydíjon.

A BBC azt írja, hogy az FIA első embere azt akarta elérni, hogy biztonsági okokból ne lehessen megrendezni a villanyfényes amerikai versenyt, ami pedig a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediának különösen fontos volt. Az egyelőre nem derült ki, milyen érdeke fűződött volna bin Szulajmnak a futam törléséhez, a versenyhétvégét, pedig ha nehezen is, de sikerült megrendezni – egy meglazult csatornafedél törte össze Carlos Sainz Ferrariját, ami miatt le kellett fújni az első szabadedzést, míg a másodikat csak csúszással lehetett megrendezni.

Az ügy, ahogyan Alonso visszavont büntetése, az etikai bizottsághoz került.

Mohammed bin Szulajm ezek mellett is a figyelembe középpontjába került, állítólag megpróbálta ugyanis rábeszélni Max Verstappent, hogy álljon ki nyíltan Christian Horner, a Red Bull botrányba keveredett csapatvezetője mellett, de a holland azt felelte az FIA-elnöknek, hogy törődjön a saját dolgával.

Kapcsolódó
Horner botránya miatt Verstappen akár el is hagyhatja a Red Bullt
Nem akármilyen forgatókönyvről ír a sajtó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik