Forma-1

Az FIA elnöke intézte el, hogy visszavonják Alonso büntetését?

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Eddig a pályán kívüli történések szolgáltatják az igazán komoly izgalmakat a Forma-1-es idényben:

És most itt az újabb ügy: a BBC szellőztette meg, hogy vizsgálat indult a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed bin Szulajm ellen, aki a tavalyi Szaúdi Nagydíjnak bele akart nyúlni a végeredményébe.

Hogy mi történt Dzsiddában? Fernando Alonso kapott egy 5 másodperces büntetést, amiért nem a megfelelő módon állt fel a rajtrácsra, ezt a bokszban le is töltötte a kétszeres világbajnok, ám a futam végén még a nyakába sóztak egy 10 másodperces büntetést is, mondván, a szerelői hozzáértek az autójához, miközben ő a büntetését töltötte. A 10 másodperces büntetés miatt Alonso elvesztette a harmadik helyét, ám volt még egy csavar a történetben: csapata, az Aston Martin ugyanis óvott, így Alonso végül maradt a harmadik helyen.

A BBC-t egy informátor arról tájékoztatta, hogy Bin Szulajm is érintett volt abban, hogy Alonso 10 másodperces büntetését visszavonják, mivel felhívta az FIA közel-keleti és észak-afrikai régió sportért felelős alelnökét, Abdullah bin Hamasz bin Isa Al Khalifát, és jelezte neki, hogy hatályon kívül kellene helyezni a büntetést.

Az ügyről az FIA belső szabályozásért felelős tisztségviselője, Paolo Basarri készített jelentést, és az etikai bizottság négy-hat héten belül hoz döntést. Bin Szulajm 2021 decemberében lett az FIA elnöke, de azóta számos kritika érte, és nem lennénk meglepve, ha a mostani ügybe belebukna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik