Forma-1

Horner botránya miatt Verstappen akár el is hagyhatja a Red Bullt

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Max Verstappen és Christian Horner a Bahreini Nagydíjon
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Max Verstappen és Christian Horner a Bahreini Nagydíjon

Bár kívülről úgy tűnik, jó hetet zárt a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull istálló, hiszen a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott az idénynyitó Bahreini Nagydíjon, a hangulatra rányomja bélyegét a csapatfőnökkel szemben felmerült gyanú.

Ugyan Christian Hornert tisztázták a vádak alól, és az osztrák energiaital-gyár egy független vizsgálat során úgy ítélte meg, az ötvenéves brit sportvezető nem követett el semmi bűnöset az őt megvádoló női munkatárssal szemben, a kedélyek nem csillapodtak.

24 órával később ismeretlenek névtelen e-maileket küldtek a Horner-üggyel kapcsolatban (benne 79 képernyőképet különböző WhatsApp-üzenetekről) az összes csapatfőnökhöz, az FIA vezetőihez és a sajtó képviselőinek.

Ennek kapcsán Max Verstappen édesapja, a korábbi Forma-1-es pilóta, Jos Verstappen azt mondta, fennáll a felbomlás veszélye a csapaton belül.

Ez így nem mehet így tovább. Horner az áldozatot játssza, miközben ő okozza a problémákat. Amíg hivatalban van, addig feszültség lesz

– nyilatkozta a Daily Mail szerint.

Azt viszont egyértelműen tagadta, hogy ő állna a kiszivárogtatás hátterében.

„Ennek semmi értelme. Miért tenném, amikor Maxnek olyan jól megy itt?” – mondta.

A Marca szerint az is elképzelhető, hogy Max Verstappen a közeljövőben távozik és a Mercedesnél köt ki. Ezzel a konkurens istálló ügyvezető igazgatója, Toto Wolff két legyet ütne egy csapásra:

egyrészt egy nagy bajnokot ültetne a szezon végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére, másrészt éppen legnagyobb riválisát gyengítené meg.

Kapcsolódó
Kis híján a csapattársával balesetezett a begőzölt Forma-1-es versenyző
Cunoda Juki a jelek szerint nehezen viselte azt, hogy a csapat arra utasította, engedje maga elé Daniel Ricciardót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik