Forma-1

Bernie Ecclestone Vlagyimir Putyinról: Golyót is kapnék érte

Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP
Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Bernie Ecclestone volt az ITV reggeli műsorának vendége (igaz, csak távolról jelentkezett be), és szóba került az orosz-ukrán háború is. A Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója sosem titkolta jó kapcsolatát Vlagyimir Putyinnal és erre most is ráerősített, mondván, akár az életét is adná az orosz elnökért.

Bár jobb szeretném, ha nem fájna, de golyót is kapnék érte. Elsőosztályú ember ugyanis

– mondta a 91 éves brit, aki annyi kritikát azért megfogalmazott Putyinnal szemben, hogy az üzletemberekhez hasonlóan, ő is képes rossz döntéseket hozni.

Az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt komikusnak nevezte és szerinte ő nem tett azért eleget, hogy a háború véget érjen. Sőt megjegyezte, hogy szerinte valamiért az érdeke, hogy a jelenlegi helyzet folytatódjon, mert ha nem, akkor kellő erőfeszítéseket tett volna azért, hogy beszéljen Putyinnal, aki „értelmes ember”.

Kapcsolódó
Michael Schumacher a tévé előtt ülve nézi a futamokat Jean Todtal
Frankl András, a világ leghíresebb és legbejáratosabb magyar Forma-1-es újságírója exkluzív információkat árult el a hétszeres világbajnokról.

Bernie Ecclestone beszélt Nelson Piquet-ről is, miután a háromszoros világbajnokot rasszizmussal vádolták meg, ugyanis egy tavalyi interjújában Lewis Hamiltonra egy a bőrszínére tett, lekicsinylő megjegyzéssel utalt. Ecclestone azt felelte, hogy régóta ismeri Piquet, szerinte senkit sem akart sértegetni, a kifejezés a brazil számára semmiség volt, csak része a beszélgetésnek.

A Forma-1 közleményben határolódott el Ecclestone kijelentéseitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik