Forma-1

Michael Schumacher a tévé előtt ülve nézi a futamokat Jean Todtal

AFP PHOTO/ Yuri CORTEZ
AFP PHOTO/ Yuri CORTEZ

A gphirek.hu Frankl Andrással közölt exkluzív interjút. A 84 éves újságíró évtizedek óta foglalkozik a Forma-1-gyel, mindenkit személyesen ismer a cirkusz főszereplői közül, korábban szabad bejárása volt a nagyfőnök Bernie Ecclestone lakóbuszába is, de jelenleg sem lehet nélküle versenyt, vagy éppen monacói partit rendezni.

Az interjúban számos emlék mellett szóba került Michael Schumacher is. Az újságíró a kómában fekvő hétszeres német világbajnokkal kapcsolatban elmondta:

  • el sem tudjuk képzelni Corinna (Schumacher felesége) mi mindent tett meg eddig azért, hogy a férjét életben tartsa, mindent eladtak, amit lehetett.
  • Mindenkinek el kell fogadnia, hogy Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni, mert, ha az ő hírneve nem volt arra elég, hogy a világ legjobb orvosai meggyógyítsák, akkor itt sok mindenben már nem lehet reménykedni.
  • Scumacherhez az ápóló személyzeten kívül a feleségén az öccsén, Ralf Schumacheren, a lányán, Gina-Maria Schumacheren, a fián, Mick Schumacheren túl kizárólag Ross Brawnt, a korábbi menedzsere, és a FIA volt elnökét, és Jean Todtot engedik be hozzá.
  • Állítólag Michael Schumacher a szemével tud kicsit kommunikálni, így Frank megerősítette, egyáltalán nem legenda, hanem igaz, hogy gyakran Jean Todtal együtt ülnek a tévé előtt és nézik a futamokat.
  • Frankl szerint azért tartják életben, és azért nem mondják meg, hogy milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz, és ezért imádkoznak nap mint nap, hogy ez a csoda bekövetkezzen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik