Forma-1

Forma-1-es legenda tett rasszista kijelentést Hamiltonról

CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Mercedes, majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is közleményben állt ki a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett. A csapat és a szervezet is elítéli a rasszista és kirekesztő jelzőket, amiknek szerintük semmi helye sincs a sportban.

Az előzmény, hogy a napokban elkezdett terjedni a közösségi oldalakon egy podcast-részlet, amelyen a háromszoros világbajnok Nelson Piquet hallható. A tavaly novemberi felvételen a brazilt a Brit Nagydíjon történtekről kérdezték, amikor az első körben koccant Hamilton és Max Verstappen, a holland autója a gumifalba csapódott és kiesett a versenyből, míg riválisa később megnyerte a futamot.

Piquet – akinek lánya Verstappen kedvese – egyértelmű állást foglalt és Lewis Hamiltont hibáztatta a történtekért, ekkor hangzott el a sértő kifejezés, ugyanis nem a nevén nevezte a brit versenyzőt, hanem „neguinho”-ként hivatkozott rá.

Nelson Piquet-nek már versenyzőkorában is voltak durva kijelentései, többször is sértegette a riválisait, volt, akinek a feleségére tett degradáló megjegyzést. Most egyre többen csatlakoznak a Mercedeshez és az FIA-hoz és határolódnak el a kijelentéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik