Forma-1

Nicholas Latifi: Egyetlen csapatnak tartozom bocsánatkéréssel, a sajátomnak

Bryn Lennon/Getty Images
Bryn Lennon/Getty Images

Továbbra is mindenki a Forma-1 2021-es szezonját lezáró Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében történtekkel foglalkozik. Ebben egy versenybaleset miatt bejött a Safety Car, így a legutolsó kör döntött a világbajnoki címről, amely során Max Verstappen megelőzte Lewis Hamiltont, ezzel pedig vébét nyert.

Kapcsolódó
Egy baleset döntött: Max Verstappen a világbajnok
Egy unalomba fulladó, biztos Hamilton-sikert ígérő verseny drámai véget ért.

A balesetet éppen a Mercedes partnercsapatában, a Williamsben vezető pilóta, Nicholas Latifi szenvedte el, aki így váratlanul vált főszereplővé. A kanadai pilóta röviden elismerte korábban, hogy egyáltalán nem akarta befolyásolni a vb-cím sorsát, ám kedden hosszas hallgatás után szólalt meg.

Szándékosan döntöttem a hallgatás mellett, mert lehetett tudni előre, mekkora felhajtás lesz az utolsó futamból. Amint megláttam a kockás zászlót, azonnal tudtam, hogy mi fog történni a közösségi médiában. A tény, hogy jobbnak láttam napokra törölni a Twittert és az Instagramot a telefonomról, jól mutatja, milyen kegyetlenek az emberek

– írta saját oldalán Latifi.

A Williams versenyzője leszögezte, hogy ő is ugyanolyan, mint a többi pilóta, vagyis mindig hajt a lehető legjobb helyezésért, legyen az egy futamgyőzelem, vagy az utolsó előtti hely. Innen eredt a hiba is, ami a balesetet okozta. Erről röviden ennyi a véleménye:

„A verseny kapcsán úgy hiszem kizárólag egyetlen csapatnak tartozom bocsánatkéréssel, a sajátomnak. Ezt megtettem a futam után. A többi történésről már nem tehetek.”

Latifi egyébként 2022-ben is a csapat versenyzője lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik