Foci

Ennél jobb csoportot nem is kaphatott volna a Vidi

Pénteken sorsolták ki az Európa Liga csoportkörének beosztását, a mezőnyben ott van a Vidi is, amely a Chelsea-vel, a PAOK Szalonikivel és a BATE Boriszovval került össze. A csapat hivatalos honlapján a főszereplők értékelték a sorsolást, Kovács Zoltán sportigazgató pedig azt mondta, tisztelet parancsoló csoportba került a Vidi.

Büszkék vagyunk, hogy idáig eljutottunk, de azt megígérhetem, hogy ezzel senki nem fog megelégedni a klubnál, küzdeni fogunk azért, hogy minél jobb eredményt elérjünk a csoportkörben

– mondta Kovács, aki megjegyezte, hogy a Chelsea kiemelkedik, de a másik két ellenfél is nagyon erős, de Marko Nikolic vezetőedző a BL-selejtezőben is megtalálta az ellenszert az erősebb csapatok ellen. Arra pedig különösen büszke, hogy korábbi csapatával, a PAOK-kal immár a Vidi sportigazgatójaként találkozik.

Európa Liga: a Chelsea és a BATE Boriszov is újra Magyarországra jön
Az angolok utoljára a stadionnyitón jártak a Groupama Arénában, a BATE egyszer már megkeserítette a székesfehérváriak életét.

A vezetőedző azt mondta, a Chelsea-t senkinek sem kell bemutatni, ő jól ismeri a PAOK-ot és a BATE-t is látta párszor az elmúlt években, úgyhogy képben van az ellenfelekkel. A csoportkörben pedig pontokat akarnak szerezni.

Szerintem jó csoportot kaptunk, persze nem lesz könnyű dolgunk. Az biztos, hogy szeretnénk meglepetést okozni és pontokat szerezni. A Vidi-szurkolóknak és a magyar focibarátoknak büszkének kell lenni erre és élveznie kell azt, hogy ilyen mérkőzések lesznek az országban. Bízom benne, hogy mindhárom találkozóra megtelik a stadion és biztatják azért a csapatot, hogy jó eredményeket érhessünk el a csoportkörben is.

Kovács István számára felemelő érzés volt, hogy úgy nézhette a sorsolást a tévében, hogy a Vidi is érintett volt.

Úgy gondolom, ennél jobb csoportot nem is kaphattunk volna

– mondta Kovács, aki hozzátette: azon lesznek, hogy a Chelsea mellett ők legyenek a másik csapat, amely sikereket ér el. A PAOK-nak azért örült, mert az AEK ellen már megtapasztalták, milyen a görög stílus, a BATE ellen pedig van törlesztenivalója a Vidinek.

Boban Nikolovnak a PAOK elleni párharc lesz igazán különleges, ott nem csak a Vidit, hanem a hazáját is képviselni fogja a macedón középpályás. Úgy véli, a BATE ellen lehetnek igazán komoly esélyeik.

A BATE ellen reális esélyünk lehet arra, hogy akár 6 pontot is szerezzünk, de persze nem szeretnék ennyire előre rohanni. Ami biztos, hogy senki nem elégszik meg annyival, hogy eljutottunk a csoportkörig, igenis minél több pontot akarunk gyűjteni, aztán a hatodik meccs után meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik