Foci

A Real edzője még vár egy utolsó perces nagy fogást

A spanyol labdarúgó-bajnokság 2018-2019-es idénye elkezdődött, a Girona-Valladolid találkozón nem esett gól, a Levante viszont 3-0-ra győzött a Betis otthonában.

A nagyok közül a Barcelona szombat este az Alavésszel, a Real Madrid vasárnap a Getaféval, az Atlético hétfőn a Valenciával találkozik. Az európai Szuperkupa-döntőt az Atlético ellen elvesztő Real új edzője, Julen Lopetegui abban bízik, az átigazolási időszak vége előtt még érkezik egy középcsatár,

hiszen Cristiano Ronaldo Olaszországba igazolása miatt jelentős gólmennyiséggel lett szegényebb a BL-győztes.

Ennél jobb dolog nem is történhetett volna a megtépázott olasz focival
Tele vagyunk kérdésekkel a Serie A rajtja előtt: hány gólig jut Ronaldo? Ki tud a legközelebb kerülni a Juvéhoz? Megbukik-e Ancelotti Nápolyban? Megy-e majd a Milanban a fontos meccseken Higuaínnak?

A Marca nevű spanyol lap azt írja, öt név jöhet szóba, Rodrigo (Valencia), Mauro Icardi (Inter), Robert Lewandowski (Bayern), Timo Werner (RB Leipzig) és Mariano Díaz (Lyon). Utóbbit jól ismerik a Realnál, hiszen tavaly nyáron éppen a madridiaktól vette őt meg a francia klub, amelyben Díaz 18 bajnoki gólig jutott.

Igaz, a Real-drukkerek valószínűleg csalódottak lennének, ha Díaz érkezne, hiszen az öt jelölt közül a tavalyi olasz, illetve német gólkirály, vagyis Icardi és Lewandowski is nagyobb durranás lenne,

ráadásul mindkettőjüket sokszor összehozták már a Reallal. Lewandowskinak a vébé pocsékul sikerült, de a német Szuperkupa-döntőn mesterhármast szerzett a Frankfurt ellen, ezzel is jelezve, hogy visszanyerte a formáját.

Gálázva nyert Szuperkupát a Bayern München
Robert Lewandowski triplázott, a bajorok esélyt sem adtak ellenfelüknek.

Icardi nem volt ott a vébén, de az alaposan megerősített Interben továbbra is tőle várják majd leginkább a gólokat. Rodrigo, Díazhoz hasonlóan, korábban szintén volt a Real játékosa, de az első csapatban egyetlen tétmeccset sem játszott, Lopetegui viszont jól ismeri őt az U21-es válogatottból.

A 22 éves Werner az elmúlt két szezonban 34 gólt szerzett a lipcseieknél a Bundesligában, ami remek ajánlólevélnek számít, bár a vébéje neki sem sikerült.

Nemsokára kiderül, ki lesz a befutó, bár azon sem lepődnénk meg, ha végül maradna minden a régiben, hiszen korábban a Realnál azt mondták, házon belül oldják meg Ronaldo pótlását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik