Foci

70 éve nem járt úgy Real-edző, mint most

A spanyol válogatottól közvetlenül a világbajnokság előtt érkezett Julen Lopeteguivel az első tétmeccsét játszotta a Real Madrid az Atlético Madrid elleni európai Szuperkupa-döntőben, amely egyben a Cristiano Ronaldo-éra utáni első nagy erőpróba volt. Nos, az Atlético elrontotta Lopetegui első meccsét, és a 2-2-re végződő rendes játékidő után a hosszabbításban Saúl Niguez és Koke góljaival eldöntötte a kupa sorsát.

Fordulatos meccsen, a hosszabbításban verte a Realt az Atlético
Diego Costa duplázott, bombagólokkal sokkolta városi riválisát az Atléti.

Hiába játszott a Real védelmében az utóbbi napokban Jürgen Klopp-pal szócsatába bonyolódó Sergio Ramos, valamint a világbajnokság nagyon magabiztos teljesítményt nyújtó Raphael Varane, a BL-címvédő így is négy gólt kapott,

ami tétmeccsen utoljára 2015 novemberében fordult elő, amikor a Barcelona győzte le 4-0-ra Ramosékat a Bernabéuban rendezett rangadón.

Olyanra pedig 1948 óta, vagyis 70 éve nem volt példa, hogy a Real új trénere első tétmeccsén négy gólt szedjen be csapatával, akkor Michael Keeping a Celta Vigo elleni 4-1-es zakóval debütált.

Lopetegui bajnoki bemutatkozására vasárnap este kerül sor, a Getafe ellen valószínűleg könnyebb dolga lesz csapatának, mint az Atlético ellen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik