Foci

A magyar futball érdeke, hogy a MOL Vidi pihenjen

A MOL Vidi az egyetlen magyar labdarúgócsapat, amely állva maradt az európai kupaporondon. A Fradi már az első fordulóban elvérzett az EL-ben (Maccabi Tel-Aviv), az Újpest (Sevilla FC) és a Honvéd (Niederkorn) a másodikban.

Egyedül a MOL Vidi maradt állva a BL-selejtezők második körének szenzációját okozva, miután kifejezett célfutballal, 1-0-ás összesítéssel kiütötte a sokkal tehetősebb, tényleg minőségi brazil játékosok sorát felvonultató bolgár Ludogoretset.

A Vidi ezzel kilenc éve nem tapasztalt sikert ért el a magyar klubfutballban.

Tudni kell, olyan gyenge a magyar labdarúgás úgynevezett UEFA-együtthatója (8,125 pont, 36. hely), hogy a Vidinek már a selejtezők első körében játszania kellett – 2017-ben még a másodikban kezdett a magyar bajnok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyilván úgy látja, ezért az egyetlen magyar csapat további európai szereplése kulcsfontosságú. A Vidi

  • ha nyer a Malmö elleni párharcban, play off körbe jut, ha ott is nyer, BL-főtáblára.
  • Ha nyer a Malmö elleni párharcban, már biztos EL-főtáblás, bármi is lesz a play off eredménye.
  • Ha nem nyer a Malmö ellen, az EL play off körben folytathatja, ahol ha megnyeri a párharcot, szeptemberben az EL-csoportkörben folytathatja.

Ha a Vidi jól szerepel, azzal nő a magyar labdarúgás UEFA-együtthatója, amely ha kellő szintre ér, a jövőben kedvezőbb sorsolást hozhat a magyar csapatoknak – uram bocsá’ elég három meccset nyerni a BL-csoportkörbe jutáshoz.

Mi más motiválhatta, ha nem ez az MLSZ-versenybizottságát, amikor, hogy pénteken úgy döntött, helyt ad a fehérvári együttes kérésének, és elhalasztja a MOL Vidi szombati, Mezőkövesd elleni mérkőzését az OTP Bank Liga 3. fordulójában?

A fehérvári csapat hétfőn utazik Malmőbe és kedden 19.15-től játszik a svéd csapat vendégeként. A visszavágón egy héttel később (augusztus 14.) 20 órától fogadja riválisát a felcsúti Pancho Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik