Foci

Az erőtlen Fradi kiesett az Európa Ligából

A Ferencváros 1-0-ra kikapott a Maccabi Tel-Aviv vendégeként az Európa Liga-selejtezők első fordulójának visszavágóján. Mivel a budapesti találkozón 1-1-s végeredmény született, a Fradi búcsúzott a nemzetközi szerepléstől az első körben.

A zöld-fehérek abban a tudatban utaztak Izraelbe, hogy mindenképpen gólt kell lőniük, különben az idegenben szerzett gólja miatt biztosan a Maccabi jut tovább. Ennek ellenére Thomas Doll csapata rendkívül fásult volt, lassú és körülményes játékhoz vajmi kevés elképzelés párosult. Ehhez persze az is kellett, hogy házigazdák mélyen behúzódva védekeztek, mind a védők, mind a középpályások fegyelmezetten zártak vissza.

A Fradi nem tudott mit kezdeni a helyzettel, a Maccabinak pedig teljesen megfelelt a játék képe, hiszen így nem kapott gólt. Visszafogott iramban, már-már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első 45 perc, ekkor azonban Lovrencsics Gergő elszámolta magát egy átívelésnél, ráadásul le is pattant Eliran Atarról, aki ezután pokolian nagy gólt lőtt.

Fordulás után sem tudott többet mutatni a Ferencváros, a magyarok közül Bőle Lukácsba szorult némi kreativitás egyedül, az ő cselein és megindulásain kívül szó szerint semmi sem veszélyeztette a Maccabi kapuját. Sőt, az izraeliek szép lassan átvették az irányítást és megpróbálták lezárni a meccset, de Dibusz Dénes több bravúrral tartotta meccsben a Fradit. Amikor pedig a magyar kapus verve volt, a kapufa segítette ki a magyarokat – erre kétszer is sor került.

A vége rendkívül gyenge és erőtlen játékkal egy sima 1-0-s vereség és kiesés lett.

Végeredmény – Európa Liga, selejtezők, 1. forduló, visszavágó

Maccabi Tel-Aviv – Ferencváros 1-0 (1-0)
Gólszerző: Atar 45+1.
Továbbjutott: a Maccabi Tel-Aviv 2-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik