Foci

BL: ne várjon senki szép meccset a Viditől

A szerda esti BL-selejtezőben ha pazar támadófutballt nem is, de a játék lassítására törekvő célfutballt, 120 percnyi játékot és büntetőpárbajban kivívott fehérvári továbbjutást azért remélhetünk a Ludogorets ellenében.

Egy héttel ezelőtt, a Ludogorets-MOL Vidi FC BL-selejtező első felvonása (0-0) után azt írtuk, a cél szentesítette az eszközt. És valóban, a magyar bajnok nem játszott szépen, futballozni nem akart futballozni – ezt az ellenfél edzője, Paulo Autuori mondta –, inkább a játék tördelésével ért el olyan eredményt, amely alapján valós esélye maradt a visszavágón is a továbbjutásra.

Nem szégyen ez kérem. A mögöttünk hagyott világbajnokságon tisztán kirajzolódott, hogy az ellenfelüknél gyengébb csapatok is ezt a játékfelfogást favorizálták: fegyelmezett védekezés, több kevesebb szabálytalansággal fűszerezve, egy-egy pontrúgás, kontra után kialakult helyzet lehetőség szerinti értékesítésével.

Ha Izlandot piedesztálra emeltük az Argentína elleni döntetlenjéért (1-1), miért bántsuk a Vidit, ha egy nála nemzetközi szinten sokkal jobb eredményekkel bíró, 6-8 brazil, 2-3 román és lengyel válogatottal felálló Ludogorets ellen helyezkedik sündisznóállásba és játszik bunkerfocit?

A szerda esti egy jelentős anyagi téttel bíró kupapárharc, ahol úgy kell futballozni, ahogy esély van a továbbjutásra,!

Marko Nikolic, a Vidi edzője a szerda este 20 órakor kezdődő BL-meccs előtti keddi sajtótájékoztatón valami ilyesmit fogalmazott meg. Ha nem is direktben kijelentve, de burkoltan azt mondta, ne várjon senki lüktető, jó meccset, őszinte focit csapatától, mert tavaly bebizonyosodott, még a Ludogoretsnél gyengébb játékosállománnyal bíró Partizan Belgrád ellen is rosszul sült el a lerohanó támadás (0-4).

Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben. Ha nekirontanánk az ellenfélnek, akkor feltehetően kapnánk két-három gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás. Ezzel szemben továbbra is nagyon fegyelmezettek akarunk lenni és a meccs végéig maximálisan koncentrálni.

– jelentette ki Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője, majd elárulta, mivel valós esélyt lát a tizenegyespárbajra, már most tudja, hogy kik rúghatják, ha sor kerülne rá. A Vidi készül. Nagyon.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. kör:

MOL Vidi FC-Ludogorec
Manuel Schuettengruber (AUT)Pancho Aréna, 20 óra
Játékvezető: Manuel Schuettengruber (AUT)

A párharc továbbjutója: a BL-selejtező harmadik körében várhatóan a svéd FF Malmö gárdájával csap össze, amely az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a román CFR Cluj otthonában.

A kieső csapat: az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja a nemzetközi kupaküzdelmeket, méghozzá a Zrinjski Mostar (bosnyák) – Valletta FC (máltai) párharc győztesével. Abban a párban az első meccsen 1-1-es döntetlen született a bosnyákok otthonában.

Keddi BL-eredmények:

FC Spartak Trnava (szlovák)-Legia Warszawa (lengyel) 0-1 (0-0)
Továbbjutott: a Spartak, 2-1-es összesítéssel.
Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-2 (2-0)
Tj.: a Dinamo Zagreb, 7-2-es összesítéssel.
Sheriff Tiraspol (moldovai)-KF Shkëndija (macedón) 0-0
Tj: Shkëndija, 1-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik