Foci

Gareth Bale is belengette a távozását a Realtól

Gareth Bale úgy írt BL-történelmet, hogy csereként lépett pályára a Liverpool elleni döntőben. A walesit a kispadon kezdette Zinédine Zidane, majd a 61. percben küldte be Isco helyére. 1-1 volt az akkor az állás.

Bale ezek után ollózva meglőtte a sorozat történetének egyik legszebb és legfontosabb találatát, majd egy távoli löketét védte be Loris Karius, az ő duplájával nyerte meg a döntőt 3-1-re a Real. A 28 éves játékos az első, aki BEK/BL-döntőben csereként szerzett két gólt.

A dupla mellett viszont a jövőjéről esett a legtöbb szó a meccset követően, ugyanis ebben a szezonban háttérbe szorult Zidane-nál, többször is csak csereként lépett pályára. Bale nem titkola a csalódottságát.

Nekem az kell, hogy minden héten játszhassak. Ez ebben a szezonban nem volt mindig így. Volt egy sérülésem, az kivett hetekre, de utána egészséges voltam. Ha itt nem játszhatok, akkor le kell ülnöm a menedzseremmel és át kell gondolnunk a szituációt. Nyáron rengeteg időm lesz mindenre

– mondta az ESPN cikke szerint Gareth Bale.

Az összefoglaló:

Zidane-t, amikor megkérdezték, akkor annyit felelt, hogy komplikált maga a kérdés és nem is most rögtön kell rá válaszolni. Megérti, ha Bale a saját karrierjére koncentrál, de most ünnepelni kell.

Csalódott voltam, hogy nem kezdtem. De az edző hozza meg a döntéseket. A legjobb, amit tehettem ezután, hogy csereként beállva beleadok mindent. Sikerült. Az ollózós gólom egy valóra vált álom. Korábban még nem sikerült, de mindig is akartam lőni egyet. Párszor már közel jártam, örülök, hogy egy ilyen komoly helyzetben jött össze.

Cristiano Ronaldónak is volt egy nyilatkozata, amiben arra utalt, hogy elhagyhatja a nyáron a Real Madridot. Később azt mondta, kiforgatták a szavait. Zidane ebben az esetben is türelemre intett mindenkit.

Bale szerződése 2022 nyaráig szól a Real Madridnál. A Transfermarkt 70 millió euróra tartja jelenleg a piaci értékét.

Eredmény – Bajnokok Ligája, döntő

Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool 3-1 (0-0)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Bale, 61.) – Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner (Can, 83.), Henderson, Wijnaldum – Szalah (Lallana, 31.), Firmino, Mané

gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

sárga lap: Mané (83.)

Nyitókép: Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik