Foci

Sergio Ramos előbb kiiktatta Szalah-t a meccsből, majd üzent neki

Sergio Ramos nem most lopta be magát a futballdrukkerek szívébe. Az első félidejében járt a kijevi Bajnokok Ligája-döntő szombaton, amikor le kellett cserélni Mohamed Szalah-t, a Liverpool egyiptomi gólzsákját, aki korábban Ramosszal akaszkodott össze, elestek, a spanyol védő pedig beszorította a teste mellé riválisa karját és ráesett.

Szalah olyan rosszul fogott talajt, hogy azonnal jelezte, gond van a bal vállával, majd ugyan némi ápolás után megpróbálta folytatni a játékot, de nem tudta. Ramos sárgát sem kapott az eset miatt.

Szalah sérülése:

Az egyiptomi szövetség azonnal aggodalmát fejezte ki és biztosan nem nyugodtak meg Jürgen Klopp szavaitól sem, a liverpooliak német vezetőedzője szerint komoly Szalah sérülése, ami „nem néz ki jól”. Szerintem Ramos átlépett egy határt, ez már túlzott keménység volt a madridi csapatkapitánytól.

A futball ilyen, néha a szebbik, máskor a csúnyábbik arcát mutatja. Profik vagyunk, ez benne van. Szalah, mielőbbi felépülést, a jövő csak rád vár!

– idézi a goal.com Sergio Ramost.

Jürgen Klopp: Komoly Szalah sérülése
Sergio Ramos iktatta ki a meccsből az egyiptomit.

Nem csak a szurkolókat, a szakértőket is megosztja az eset. Frank Lampard szerint például Ramos nem tehet Szalah sérüléséről, ilyen szerinte is benne van a játékban, Rio Ferdinand pedig azt mondta a BT Sport adásában, hogy ramos összességében jól védekezett, az pedig pech, hogy az egyiptomi ebbe belesérült.


Szándékos volt Ramos mozdulata?

Szalah sérülése még 0-0-nál volt, a Real Madrid végül 3-1-re győzte le a Liverpoolt. Az egyiptomi kiválását meg lehet el tudta volna viselni az angol együttes, azt viszont nem tudta, hogy kapusa, Loris Karius két hihetetlen potyagólt hozott össze. A német hálóőr a lefújás után sírva kérte a szurkolók bocsánatát.

Eredmény – Bajnokok Ligája, döntő

Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool 3-1 (0-0)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Bale, 61.) – Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner (Can, 83.), Henderson, Wijnaldum – Szalah (Lallana, 31.), Firmino, Mané

gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

sárga lap: Mané (83.)

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik