Foci

Cristiano Ronaldo: Nagyon jó volt a Real Madridban játszani

Elég drámai finálét hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2018-ban: a Mohamed Szalah sérülése után visszaeső Liverpool két kapitális kapushibát követően kapott ki 3-1-re a Real Madridtól Kijevben. A spamyolok ezzel zsinórban harmadszor értek a csúcsra, összességében pedig tizenharmadjára.

Tizenharmadszor is BL-győztes a Real Madrid
A spanyol csapat a liverpooliak kapusának köszönhetően zsinórban harmadszor nyerte a legrangosabb klubtrófeát.

Cristiano Ronaldónak most csendesebb meccse volt, a duplázó Gareth Bale vitte el a főszerepet, de a portugál játékos egyéni statisztikájáról mindenképp meg kell emlékeznünk:

ez volt a hatodik döntője és az ötödik BL-győzelme. Ennél többször csak egy játékos, a spanyol Francisco Gento nyerte meg a sorozatot, hatszor, mindannyiszor a Real Madriddal.

Ronaldo holtversenyben a második Alessandro Costacurtával, Alfrédo Di Stefanóval, Héctor Riallal, José María Zárragával, Juan Alonsóval, Juan Santistebannal, Marquitósszal, Paolo Maldinivel és Rafael Lesmesszel.

Egy kis játék a számokkal: Ronaldo pont annyiszor nyerte meg eddig a Bajnokok Ligáját (egyszer a Manchester Uniteddel, négyszer a Reallal), mint a Bayern Münnchen, a Barcelona vagy épp a Liverpool.

A 33 éves játékos sejtelmes nyilatkozatot adott a meccs után:

Nagyon jó volt a Real Madridban játszani. Most itt az ideje, hogy élvezzük a pillanatot, hiszen történelmet írtunk, és ezt akartuk. Ilyenkor a játékosok jövője nem fontos

– mondta a beIN Sports televíziónak az ötszörös aranylabdás csatár. Hozzátette, a következő napokban választ ad a szurkolóknak, akik mindig mellette álltak, de nem volt hajlandó tisztázni, hogy szavaival a klubjától búcsúzott-e.

Később már azt mondta, hogy a szavait kiragadták a környezetükből.

Eredmény – Bajnokok Ligája, döntő

Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool 3-1 (0-0)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Bale, 61.) – Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner (Can, 83.), Henderson, Wijnaldum – Szalah (Lallana, 31.), Firmino, Mané

gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

sárga lap: Mané (83.)

Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik