Élő Foci

Tizenharmadszor is BL-győztes a Real Madrid

Sorozatban harmadszor, az elmúlt öt évben negyedszer nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját a Real Madrid, amely szombaton a kijevi döntőben az FC Liverpoollal találkozott. A madridiak francia menedzsere, Zinedine Zidane páratlan bravúrt hajtott végre, ő az első, aki vezetőedzőként egymás után háromszor megnyeri a legrangosabb európai kupasorozatot – tenné mindezt ráadásul első három szezonjában.

A meccs elején az angolok nyomtak, az első húsz percben alig akadt igazán helyzete a címvédőnek. A meccs első drámájára nem kellett sokat várni, a 31. percben Sergio Ramos találkozott Mohamed Szalahval, az egyiptomi rendkívül rosszul esett a földre, és le is kellett cserélni. Ha hinni lehet az információknak, ezzel együtt számára a nyári világbajnokság is elúszott.

Az első gólra a második félidőig kellett várni, amikor is a liverpooliak kapusa, Loris Karius egyszerűen rádobta a labdát Karim Benzema lábára, ezzel a BL-történelem egyik legkomikusabb gólját láthattuk. Nem sokkal később még kiegyenlített a Pool Sadio Mané góljával, ám pár percel a történelem egyik legnevetségesebb gólja után a csereként beálló Gareth Bale ollózva megszerezte a történelem egyik legnagyobb gólját.

De, hogy ne legyen vége Karius életének legrosszabb estéjének, a 65. perctől folyamatosan támadó Liverpool esélyét ott pecsételte meg, amikor bevédte Bale egyik, 25 méterről leadott lövését.

Gólösszefoglaló:

A 3-1-es eredmény a végig már nem változott, a Real Madrid ezzel megszerezte története 13. BL-trófeáját.

Eredmény, Bajnokok Ligája, döntő:

Real Madrid (spanyol) – Liverpool (angol) 3-1 (0-0) 
2018.05.26., Kijev (Ukrajna). 20.45. Tv: M4 Sport
Játékvezető: Milorad Mažić (szerb)
Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 35.), Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos, Isco (Bale, 60.)- Ronaldo, Benzema (Asensio, 89.)
Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner (Can, 83.), Wijnaldum – Mane, Szalah (Lallana, 31.), Firmino
Gólszerzők: Karim Benzema (50.), Gareth Bale (64., 83.) ill. Sadio Mané (55.)
Sárga lap: Sadio Mané (82.)
Piros lap:

Kiemelt kép: Getty Images

Vége, sorozatban harmadszor is a Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját

A Real Madrid 3-1-re verte a Liverpoolt a kijevi Bajnokok Ligája-döntőben. A spanyol csapat góljai közül kettő az angolok kapusának, Karius lelkén szárad. De hogy ne csak a komikus gólokról szóljon a meccs, Gareth Bale minden idők egyik legnagyobb gólját ollózta. A Real Madrid ezzel a győzelemmel megszerezte története 13. Bajnokok Ligája-sikerét.

89. perc

Karim Benzema helyett Marco Asensio érkezik a Real Madridnál.

Újabb elképesztő potya, bevédte Bale lövését a liverpooli kapus

Erre nincsenek szavak, tényleg. Lehet, hogy eldőlt a meccs és egy hihetetlen kapushiba miatt. Gareth Bale vállalkozott lövésre ballal 25 méterről, középre, simának tűn, ám Loris Karius olyan szerencsétlenül ütött a labdába, hogy az bepattant a kapujába. Két ekkora hiba egy BL-döntőben…

80. perc

Tíz perc van hátra, 2-1-re vezet a Real Madrid, az angolok folyamatosan támadnak.

75. perc

Negyedóra van hátra, a Liverpool nyom az egyenlítő gólért. Őrült izgalmak.

Egészen hihetetlen gólt szerzett Benzema a BL-döntőben

Ilyet, ezen a szinten ritkán látni. Karim Benzema szerzett vezetést a címvédőnek, de hogy!

Benzema ácsorgott lesen, ráadásul hosszú indítást kapott, úgyhogy Karius kapus könnyedén szerezte meg a labdát. Aztán kidobta, pont neki a francia csatár lábának, a laszti pedig onnan a kapuba pattant. Karius reklamál, a Real ünnepel, az ember pedig nem érti, ez hogy történhetett. 1-0-ra vezet a Madrid.

48. perc

A cserként beálló Lallana hozza helyzetbe a Real Madrid középpályását, Iscót, aki a felsőlécre emel 13 méterről. Nagyon közel a Real a vezetéshez.

Félidő

A félidő második 20 percére már a Real Madrid uralta a mérkőzést, gólt viszont a címvédőnek sem sikerült lőnie. Két kényszerű cserét is eszközöltek a csapatok, a liverpooliak legnagyobb sztárja, Mohamed Szalah és a Real Madrid kulcsjátékosa, Dani Carvajal is megsérült.

43. perc

Lesgólt lő a Real Madrid! A jobbszélről érkezik a beadás Ronaldo fejére, a portugál fejesét védi Karius, a kipattanót viszont bepofozza Benzema. Csakhogy Ronaldo lesen volt, így érvénytelen a gól, marad a 0-0.

35. perc

Szalah után a Real Madrid egyik kulcsjátékosa, Dani Carvajal is megsérül, le kell cserélni. A spanyol válogatott hátvéd helyére Nacho érkezik.

Nagy a baj, Szalah-t le kellett cserélni sérülés miatt a döntőben

Fotó: David Ramos/Getty Images

Dráma a BL-döntőben: Mohamed Szalah már percekkel korábban jelezte, hogy valami nem stimmel, és bár megpróbálta folytatni a játékot, le kellett cserélni a 31. percben. Sírva hagyta el a pályát. Adam Lallana állt be a helyére.

Szalah sérülését egy  Sergio Ramosszal való ütközés, majd esés okozta, a karja beszorult a rivális teste alá (Ramos “szépen” besatuzta), azt követően fájlalta a vállát. A spanyol védő megölelte ellenfelét, miközben Szalah elhagyta a pályát. Nem kapott sárgát a Real csapatkapitánya.

Az esés:


Szándékos volt Ramos mozdulata?

25. perc

Mohamed Szalah csap össze Sergio Ramosszal, az egyiptomi lenn is marad néhány percre, de a saját lábán tud leballagni. A vállára esett, nincs nagy gond, vissza is jöhet.

Navas óriásit védett

Az első percek egyértelműen a Liverpoolé, most a 23. percben pedig elég közel jártak a gólhoz, Alexander-Arnol lapos lövését azonban védte Keylor Navas. Fontos bravúr volt, el sem pattant tőle a labda.

23. perc

A 23. percig kell várni az első igazi nagy helyzetig. A liverpooli Firmino kerül 11 méterre a kaputól, ám időben érkezett Sergio Ramos és Varane, így sikerül leblokkolni a lövést. A kipattanó azonban Alexander-Arnold elé kerül, aki el tudja lőni a lábak alatt, de Keylor Navas eszén nem tud túljárni, leér a Costa Rica-i kapus, marad a 0-0.

Olvasói sztorik