Foci

A Real 45 milliós tinije most megmutatta, miért sztárolják annyira

1-0-s hátrányból győzött a brazil Flamengo a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat, a Libertadores-kupa csoportkörében az ecuadori Emelec otthonában. A Flamengo a 78. percben még vesztésre állt, de akkor szót kért a csereként tíz perccel korábban beállt Vinícius Júnior.

A 17 éves Viníciust tavaly 45 millió euróért megvette a Real Madrid, de a megállapodás szerint a spanyol klubhoz majd csak 2019-ben csatlakozik.

A Flamengónál most örülhetnek, hogy a tinédzser még a játékosuk, mivel az Emelec ellen két remekbe szabott gólt szerzett, az elsőnél három embert játszott át a szólója során, a másodiknál pedig szépen csavart a jobb alsóba.

Ezzel ő lett a Flamengo legfiatalabb játékosa, aki gólt szerzett a Libertadores-kupában.

Vinícius Junior eddig 2188 percet játszott a felnőttek között, és tíz gólt szerzett, ez jobb, mint amennyit Neymar és Gabriel Jesús ért el ennyi idő alatt pályafutásuk elején.

Említett urak mostanság már Európában riogatják a védőket, előbbit épp a Real próbálja elcsábítani a PSG-től, míg utóbbi a Manchester Cityvel készül triplázásra. Vinícius még egy mutatóban jobb náluk, neki ugyanis 6,1 lövés kell egy gólhoz, míg Gabriel Jesúsnak 6,8, Neymarnak kereken 8 próbálkozás kellett.

Meglátjuk, a folytatás milyen lesz, mindenesetre Vinícius megmutatta, hogy van benne potenciál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik