Foci

Jön a retrós holland válogatott

Babel hat, Elia öt, Van Persie két év után lehet újra válogatott. Advocaat kapitány az erőnlétük és a formájuk alapján dönti el, pályára lépnek-e majd a vb-selejtezőkön.

Közel két év után kapott ismét meghívót a holland labdarúgó-válogatottba Robin van Persie, a török Fenerbahce támadója.

A szövetségi kapitány Dick Advocaat által szerdán nyilvánosságra hozott 32 fős névsorban a 34 éves csatár mellett Ryan Babel és Eljero Elia is nagy visszatérőnek számít: előbbi 2011-ben, utóbbi 2012-ben lépett pályára legutóbb a nemzeti együttesben.

“Az előző idényben együtt dolgoztunk Robinnal a Fenerbahcénél, ahol megmutatta, mire képes” – mondta Advocaat.

A következő hetekben mutatott formája, valamint az erőnléte fogja eldönteni, ott lesz-e velünk a következő összecsapásokon

– tette hozzá.

A korábban az Arsenalban és a Manchester Unitedben is játszó Van Persie 101 válogatott mérkőzésén ötvenszer talált a kapuba, ezzel ő az oranje történetének legeredményesebb góllövője. Utoljára 2015 októberében, a Csehország ellen 3-2-re elveszített Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, amikor öngólt szerzett.

A világbajnoki selejtezőcsoportjukban Svédország és Franciaország mögött harmadik hollandok augusztus 31-én Párizsban a franciákkal, három nappal később Amszterdamban a bolgárokkal játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik