Foci

Nikolics csapata síri csendben küzd az életben maradásért

Nikolics Nemanja csapata, a Legia Varsó szerda este üres lelátók előtt fogadja a Real Madridot a Bajnokok Ligája-csoportkör 4. fordulójában. Mint ismert, az UEFA stadionbezárással sújtotta a lengyel csapatot, amiért drukkerei rasszista rigmusokat skandáltak, illetve megtámadták a vendégszektorban tartozkodó német szurkolókat a Borussia Dortmund elleni hazai mérkőzésen (0-6). Ezt követően Madridban is balhéztak a lengyel ultrák, így az is felmerült, hogy kizárhatják a Legiát a BL-ből.

Ha erre nem kerül sor, könnyen lehet, hogy magát ejti ki a fővárosi csapat hiszen, ha nem vág vissza a Bernabéuban elszenvedett 5-1-es vereségért, akkor biztosan nem jut be a nyolcaddöntőbe. A pont nélkül, az F-jelű kvartett utolsó helyén szerénykedő együttesnek még egy döntetlen is kevés lenne, utóbbi esetben nagyon kell szurkolnia, hogy a Dortmund ne szerezzen pontot a Sporting ellen. A Királyi Gárda szurkolói pedig ezúttal német sikerért szorítanak majd, hiszen ebben az esetben – csapatuk győzelme esetén – továbbjutást ünnepelhetnének Lengyelországban.

Nikolics Nemanja csalódottan vette tudomásul, hogy csak a cserepadon kezdett a Bernabéuban. Azóta két meccsen lépett pályára, és mindkettőn betalált, talán ez meggyőzi majd Jacek Magiera mestert.

A Legia eddigi egyetlen gólját a Realnak lőtte a BL-ben, kapott viszont tizenhármat, ami a legtöbb a mezőnyben három forduló után. Valamit ki kell találnia hátul a lengyel mesternek, aki játékosként pályára lépett a Legiában spanyol csapat (Barcelona) ellen a 2002-03-as idényben. (Azon az 1-0-ra elveszített meccsen egyébként kiállították a most 39 éves szakembert.) A Real Madrid idegenbeli mérlege kifejezetten impozáns az utóbbi időben. Hét mérkőzésből csak egyet veszítettek el, és ha ez még nem lenne elég, hétből hetet nyertek lengyel csapatok ellen. Nem Nikolicséknak áll a zászló, de láttunk már csodát a futballban.

A játéknap rangadója talán a Bayer Leverkusen londoni vendégjátéka lehet, már csak azért is, mert a két csapatot egy pont választja el az E-csoportban. A Tottenham Hotspur 4 egységgel áll a második helyen, míg a gyógyszergyáriak három döntetlennel harmadikok. Az AS Monaco öt ponttal vezeti ezt a kvartettet, a franciák a továbbjutásra még szintén esélyes, kétpontos CSZKA Moszkvát fogadják.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Bajnokok Ligája, 4. forduló, párosítások:

E-csoport

AS Monaco – CSZKA Moszkva
Tottenham Hotspur – Bayer Leverkusen
A csoport állása: AS Monaco 5 pont, Tottenham Hotspur 4 pont, Bayer Leverkusen 3 pont, CSZKA Moszkva 2 pont

F-csoport 

Borussia Dortmund – Sporting
Legia Varsó – Real Madrid
A csoport állása: Borussia Dortmund 7 pont, Real Madrid 7 pont, Sporting 3 pont, Legia Varsó 0 pont

G-csoport

FC Köbenhavn – Leicester City
Porto – Club Brugge
A csoport állása: Leicester City 9 pont, FC Köbenhavn 4 pont, Porto 4 pont, Club Brugge 0 pont

H-csoport

Sevilla – Dinamo Zagreb
Juventus – Olympique Lyon
A csoport állása: Juventus 7 pont, Sevilla 7 pont, Olympique Lyon 3 pont, Dinamo Zagreb 0 pont

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik