Foci

Nikolics: Meglepődtem, hogy a kispadon kezdtem a Real ellen

Nem termett sok babér a Legia Varsónak Madridban, hiszen Jacek Magiera tanítványai 5-1-es vereséget szenvedtek a Real Madrid ellen. A lengyel csapat nyolc gólt szerzett a BL-selejtező hat meccsén, melyből hatot a magyar támadó vállalt. Ennek tükrében némileg meglepő, hogy a Sporting elleni meccset leszámítva eddig csak csereként kapott lehetőséget a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében.

Eléggé meglepődtem, hogy a kispadon kezdek. Nem minden nap adódik olyan, hogy egy ilyen meccsen, a Real Madrid ellen játszik valaki. Sajnáltam nagyon. Ők és mi is nyílt focit játszottunk, mindkét csapat kontrázott. Sok üres terület is volt, mivel a Real sok játékossal támadott. Sajnálom, hogy az az egy ziccer nem ment be, jó lett volna betalálni ebben a stadionban

-nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar válogatott csatár, aki a 87. percben került óriási helyzetbe, de próbálkozását bravúrral hárította Keylor Navas kapus.

A Dortmund ellen nagyon rosszul játszottunk. Semmit sem sikerült abból véghez vinni a pályán, amit előtte megbeszéltünk. Az elején gyorsan kaptunk két-három gólt, utána el is dőlt a meccs. Most viszont bátran támadtunk. Volt kapufánk, ziccerünk. Így nem szégyen kikapni a Real Madridtól. Lehetetlen levédekezni a támadásukat kilencven percen keresztül. Félelem nélkül léptünk pályára, nem görcsöltünk be. Sok munka vár még ránk. A legfontosabb, hogy a lengyel bajnokságban kezdjünk el nyerni, mert nem abban a pozícióban vagyunk, ahol szeretnénk lenni. Időnk sincs nagyon edzeni, sorra jönnek a meccsek. Csak regenerálódni tudunk. Nehéz kiismerni az új edzőt, de remélem, hogy elkapjuk a fonalat.

A 28 éves támadó kesergett egy sort azon, hogy hazai pályán zárt kapus meccsen fogadják majd a spanyolokat november 2-án.

Nagyon sajnáljuk ezt a döntést. Gondolom, a Real is úgy van vele, hogy nem szívesen lép pályára egy üres stadionban. Fantasztikus atmoszféra lett volna. Sajnos, ez kimarad, de ezt a meccset is le kell játszani, megpróbálunk ugyanilyen jól futballozni és jó eredményt elérni.

A Legia három forduló után a legtöbb gólt kapta a mezőnyben (13), és csak egyet szerzett, így nulla ponttal az F-csoport utolsó helyén áll. November 22-én Dortmundba utaznak a lengyelek, a csoportkört pedig a Sporting elleni hazai meccsel zárják.

Bajnokok Ligája, F-csoport, 3. forduló, végeredmények:

Real Madrid – Legia Warszawa 5-1 (3-1)
Gólszerző: Bale (16.), Jodlowiec (19. – öngól), Asensio (37.), Lucas Vazquez (68.), Morata (85.) ill. Radovic (21. – büntetőből)

Sporting Lisboa – Borussia Dortmund 1-2 (0-2)
Gólszerző: B. Cesar (67.) ill. Aubameyang (9.), Weigl (43.)

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Real Madrid 7 pont, 3. Sporting 3 pont, 4. Legia 0 pont

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik