Foci

BL: Kizárhatják Nikolicsékat a sorozatból

A Legia Varsó vezetői attól tartanak, hogy szurkolóik madridi rendbontása miatt a csapatot kizárják a labdarúgó Bajnokok Ligájából – írja a Yahoo.

Kedden a lengyel klub 13 drukkerét vették őrizetbe a címvédő Real Madrid otthonában rendezett csoportmérkőzés előtt. A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint a huligánokat a közrend megzavarásával, garázdasággal, hatósági személlyel szembeni ellenállással és rablással vádolják. Az összecsapásokban 12 személy – köztük három spanyol rendőr – sérült meg.

A rendbontók közül kilencen nem hagyhatják el Spanyolországot, ameddig a vizsgálat le nem zajlik ellenük. A Legia ultráinak bő egy hónapon belül ez már a második balhéja volt,  szeptember 14-én ugyanis a Borussia Dortmund elleni meccsen sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába. Ezért kemény büntetést szabott ki az UEFA: november 2-án zárt kapuk mögött fogadja a Real Madridot a kvartettben pont nélkül álló gárda, mely 80 ezer eurót is kénytelen befizetni az európai szövetség kasszájába.

Semmiféle hivatalos levelet nem kaptunk az UEFA-tól, de a mérkőzésellenőr is azt sugallta, lehetséges, hogy kizárnak minket

-nyilatkozta Seweryn Dmowski, a klub kommunikációs vezetője. Az UEFA minden bizonnyal vizsgálatot indít a renitens lengyel ultrák balhéi miatt. November 2-án a Polish Army Stadionban biztos nem lesz botrány, de még hangzavar sem, hiszen zárt kapuk mögött mérkőzik meg a Legia és a Real Madrid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik