Foci

Gálával ünnepelte négyszázadik BL-meccsét a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a címvédő Real Madrid fogadta a Legia Warszawa együttesét az F csoportban. A lengyel együttes kezdőcsapatába sajnos nem került be a magyar válogatott támadó támadó, Nikolics Nemanja. Rajta kívül a védelem oszlopa, a nyári Eb-n csillogó Pazdan nem volt bevethető állapotban, míg a spanyoloknál Ramos, Casemiro és Modric is hiányzott sérülés miatt.

A Real a csoportkört egy kiszenvedett Sporting elleni sikerrel kezdte, majd a Borrusia Dortmund otthonában szereztek egy pontot. A Legia a pofozógép szerepét tölti be, a Dortmund 6-0-ra, míg a Sporting 2-0-ra verte őket.

A madridi gárda négyszázadik BEK-, illetve BL-meccse jól tempóban, én vendég lehetőségekkel kezdődött. Előbb Jodlowiec lövését védte lábbal Navas, majd Odjidja Ofoe találta el a kapufát. Ennek ellenére a Real szerezte meg a vezetést, a 16. percben Bale becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Három perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn, Marcelo lövése pattant meg Jodlowiec lábán, és vágódott védhetetlenül a kapuba.

A 21. percben jött a Legia első gólja az idei BL-ben, a Nikolics helyén játszó Radovic harcolt ki egy büntető Daniloval szemben, majd higgadtan értékesítette a tizenegyest (2-1).

A félidő hátralévő részében nagy fölényben játszott Zidane csapata, és még egy gólt sikerült szerezniük. A 37. percben Ronaldo lekészítése után Asensio lőtt a rövid alsóba (3-1).

A fordulást követően nem változott a játék képe, a hazaiak támadták, míg a vendégek veszélyes kontrákat vezettek. A 68. percben a csereként beálló Lucas Vazquez lőtt kapásból nagy gólt (4-1). Magyar szempontból a 74. percben jött el a nagy pillanat, Nikolics ugyanis pályára lépett a Santiago Bernabéuban. 

A válogatott csatárnak egy fejese volt, de az jócskán elkerülte a kaput, valamint két lövését is védte Navas. A végeredményt öt perccel a rendes játékidő vége előtt Morata állította be CR második gólpassza után (5-1).

A két együttes két hét múlva újra találkozik, akkor Lengyelországban, zárt kapuk mögött.

A csoport másik mérkőzésén a Dortmund a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú sikert aratott Lisszabonban. A német gárda góljait Aubameyang és Weigl szerezte, míg hazai részről Cesar talált be.

Az E-jelű négyesben, amely a legkiegyenlítettebb csoport, a CSZKA Moszkva a hajrában bukta el a győzelmet hazai pályán a Monaco ellen, míg a Bayer Leverkusen és a Tottenham nem bírt egymással.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

E csoport:
CSZKA Moszkva- AS Monaco 1-1 (1-0)
Gólszerző: L. Traoré (34.) ill. B. Silva (87.)

Bayer Leverkusen – Tottenham Hotspur 0-0

A csoport állása: 1. Monaco 5 pont, 2. Tottenham 4 pont, 3. Bayer Leverkusen 3 pont, 4. CSZKA Moszkva 2 pont

F csoport:
Real Madrid – Legia Warszawa 5-1 (3-1)
Gólszerző: Bale (16.), Jodlowiec (19. – öngól), Asensio (37.), Lucas Vazquez (68.), Morata (85.) ill. Radovic (21. – büntetőből)

Sporting Lisboa – Borussia Dortmund 1-2 (0-2)
Gólszerző: B. Cesar (67.) ill. Aubameyang (9.), Weigl (43.)

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Real Madrid 7 pont, Sporting 3 pont, 4. Legia 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik