Foci

Bajnokok Ligája: Kassai nagyokat hibázott, Guardiola legyőzte a Barcát

Két hete az FC Barcelona 4-0-ra kiütötte a Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának rangadóján. Kedd este a két együttes ismét találkozott, ezúttal Angliában. A barcelonai mérkőzéshez hasonlóan a City kezdett agresszívabban, a 11. percben az angolok egy tizenegyest kérhettek számon Kassai Viktor játékvezetőn.

A tizenhatoson belül Sterling esett el, miután Umtiti rálépett a lábára, a magyar spori helytelenül műesésért adott sárgát a hazaiak játékosának.

A 21. percben egy mintaszerű kontratámadás után megszerezte a vezetést a katalán együttes. Agüero lövését blokkolták a védők, a labda Messi elé pattant, aki egyből indította Neymart. A brazil bevezette a tizenhatos előteréig, majd az argentin elé tálalt, aki Caballero mellett a jobb alsóba helyezett (0-1).

A bekapott gól megzavarta a Cityt, Neymar lövését a kapus kitolta a rövid felsőből, majd Suárez nem találta el fejjel a kaput Messi beadása után. A félidő végére növelte a nyomást Guardiola csapata, amelynek meg is lett az eredménye.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A 39. percben a hátul adogató katalánok közül Sergi Roberto hibázott, a jobbhátvéd középre passzolta a labdát, Agüero lefülelte, Sterling elé passzolt, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Gündogant, a német pedig nem hibázott, és a kapuba lőtt (1-1).

A fordulás előtt még előnybe is kerülhetett volna a hazai együttes, de Fernandinho hét méterről a bal alsó mellé lőtt.

A második játékrész újfent a egy hátul eladott Barca-labdával kezdődött, de Sterling a rossz labdaátvétel után csak az oldalhálót találta el. Az 51. percben már a manchesterieknél volt az előny, a Silva buktatásáért megítélt szabadrúgást De Bruyne csavarta lőtte a kapuba (2-1).

A fölényben játszó City a 65. percben majdnem kapott egy gólt, Stones leadott labdájára Suárez csapott le, az uruguayi egy köténnyel becsapta a védőjét, majd letette André Gomesnek, aki szétlőtte a keresztlécet.

A 74. percben végleg eldőlt a mérkőzés, igaz sajnos ennél a gólnál hibázott a magyar játékvezető és csapata. De Bruyne mélységi indítása után Agüero kezéről pattant Gündogan elé a labda, aki értékesítette a ziccert (3-1).

A csoport másik mérkőzésén a Borussia Mönchengladbach az idegenbeli siker után hazai pályán ne tudta meverni a skót Celticet, így csökkent a továbbjutási esélye.

A D-csoportban a két nagyágyú, az Atlético Madrid és a Bayern München is nyerni tudott, így mindkét együttes bebiztosította továbbjutását. A Bayern 2-1-re nyert Eindhovenben, úgy, hogy a hazaiak egy hatalmas lesgóllal még megszerezték, amelyet a játékvezető megadott.

A B-jelű négyesben a Besiktas és a Napoli döntetlenje után a Benfica legyűrte a Dinamo Kijevhez, így visszavették a csoport második helyét. A portugálok Salvio büntetőjével nyertek, az ukránok a második félidőben nem találtak be a mészpontról.

Az A-csoportban a PSG Baselben elért 2-1-el már bejutott a nyolcaddöntőbe, akárcsak az Arsenal. Az Ágyúsok 15 perc játék után két góllal égtek, de végül 3-2-re nyertek a Ludogorets otthonában.

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

C csoport:
Manchester City – FC Barcelona 3-1 (1-1)
Gólszerző: Gündogan (39., 74.), De Bruyne (51.) ill. Messi (21.)

Borussia Mönchengladbach – Celtic 1-1 (1-0)
Gólszerző: Stindl (32.) ill. Dembele (76. – büntetőből)
Kiállítva: Korb (75. – Gladbach)

A csoport állása: 1. Barcelona 9 pont, 2. Manchester City 7 pont, 3. Borussia Mönchengladbach 4 pont, 4. Celtic 2 pont

D csoport:
Atlético Madrid – Rosztov 2-1 (1-1)
Gólszerző: Griezmann (28, 90+3.) ill. Azmoun (38.)

PSV Eindhoven – Bayern München 1-2 (1-1)
Gólszerző: Arias (14.) ill. Lewandowski (34. – büntetőből, 74.)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Atlético Madrid 12 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9 pont, 3. PSV 1pont, 4. Rosztov 1 pont

B csoport:
Besiktas – Napoli 1-1 (0-0)
Gólszerző: Quaresma (79. – büntetőből) ill. Hamsík (82.)

Benfica – Dinamo Kijev 1-0 (0-0)
Gólszerző: Salvio (45+2. – büntetőből)

A csoport állása: 1. Napoli 7 pont, 2. Benfica 7 pont, 3. Besiktas 6 pont, 4. Dinamo Kijev 1 pont

A csoport:
Basel – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Gólszerző: Zuffi (76.) ill. Matuidi (43.), Meunier (90.)
Kiállítva: Die (84. – Basel)

Ludogorets – Arsenal 2-3 (2-2)
Gólszerző: Cafu (12.), Keserü (15.) ill. Xhaka (20.), Giroud (42.), Özil (88.)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Arsenal 10 pont, 2. (és továbbjutott) PSG 10 pont, 3. Basel 1 pont, 4. Ludogorets 1 pont

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik