Nevet változtatott a BL-döntős kézicsapat, de a Győrt így sem tudta megfogni

A két csapat hatodik egymás elleni találkozóját is a Győr nyerte.

A címvédő Győri Audi ETO 31-26-ra nyert az elmúlt idényben ezüstérmes HB Ludwigsburg vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A két csapat korábbi öt egymás elleni mérkőzését kivétel nélkül a Győr nyerte, a júniusi fináléban 30-24-re kerekedett az akkor még SG BBM Bietigheim néven szereplő rivális fölé.

A német bajnoki címvédő keretében Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi is ott volt. Per Johansson vezetőedző együttesénél eleinte támadásban többször is pontatlanok voltak a befejezések, ennek ellenére előnybe került a magyar csapat, míg a házigazda a kapus Johanna Bundsen jó teljesítményével tartotta a lépést, háromgólos hátrányból (3-6) is egyenlíteni tudott.

A Győr védekezéséből többször hiányoztak a megállító faultok, az első félidő derekán, hat-hatot követően rendre egygólos előnybe került a csapat, majd egyenlített a vendéglátó.

A játékrész záró harmadára fordulva, 11-14-nél tudott ismét három találattal eltávolodni az ETO, de innen is gyorsan visszazárkózott a Ludwigsburg.

A vezetést azonban nem engedte át házigazdájának a Győr, amely Hatadou Sako szünet előtt bemutatott hárításaira alapozva kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A fordulást követően négy találatról (17-21) egyenlített a német alakulat, 23-23-ról a magyar klub ismét el tudott lépni, méghozzá egy 5-0-s sorozattal, amelyben emberhátrányos időszak és Sako hetesvédése is benne volt.

Ebből a különbségből már nem tudott visszazárkózni a hajrában a Ludwigsburg,

a Győr úgy aratott ötgólos győzelmet idegenben az elmúlt kiírás döntősének otthonában, hogy riválisa egyszer sem vezetett.

A meccs legeredményesebb játékosa a hazaiakat erősítő Viola Leuchter lett hat találattal. Estelle Nze Minko és Dione Housheer öt-öt góllal vette ki a részét a sikerből.

Mindkét csapat kapusa kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Bundsen 19 védéssel és 38,78 százalékos hatékonysággal, Sako 18 hárítással és 41,86 százalékos védési mutatóval zárt.

női Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

HB Ludwigsburg (német) – Győri Audi ETO KC 26-31 (16-18)
lövések/gólok: 53/26, illetve 56/31
gólok hétméteresből: 1/0, illetve 2/2
kiállítások: 4, illetve 10 perc