Gajdos Tamás focicipőben futva, kölcsönpisztollyal nyerte meg a masters öttusa-vb-t

A dobogótól fél percre volt a kombinált szám előtt, de nagy bravúrral mindenkit lehagyott a televíziós műsorvezető.

Gajdos Tamás nyerte a Gyömrőn megrendezett masters öttusa-világbajnokságot.

A 60 és 70 év közöttiek számára kiírt verseny valójában négytusa volt, hiszen lovaglás nélkül bonyolították le.

Gajdos az első két szám, a vívás és az úszás után a hatodik helyen állt, majd a kombinált zárószámban, a futásból és lövészetből álló laser runban óriásit hajrázva utasította maga mögé a többieket.

„Magam sem hiszem el, hogy ez sikerült! A dobogótól fél percre voltam, azt reálisnak tartottam, hogy egy érmet elcsíphetek, de az arany nagyon messzinek tűnt” – nyilatkozta a 66 éves televíziós műsorvezető a holmozogj.hu-nak.

Aki azt is elárulta, mivel a szabályok nem tiltják, így a hatalmas esőzés miatt nagyon felázott pályán stoplis cipőben vágott neki a kombinált számnak, és ez abszolút nyerő húzásnak bizonyult.

A lézerpisztollyal viszont nem volt szerencséje, előbb a sajátja, majd a kölcsönbe kapott fegyver romlott el, így öt perccel rajt előtt kapott egy harmadik pisztolyt, és azzal teljesítette a lövészetet.

„Ilyen izgalmakat már nehezen visel az ember szíve 66 évesen, de a lényeg, hogy a végén elsőként értem célba” – értékelt Gajdos, aki saját korosztályában ötszörös világbajnok laser runban, öttusában viszont először nyert vébét.

„Van élet 60-on túl is! Ezt üzenem mindenkinek a világbajnoki dobogó legfelső fokáról is.

A rendszeres testmozgás fiatalon tart, nem kell mindenkinek annyira komolyan vennie, ahogy én csinálom, de sétáljon, kocogjon, ússzon, vagy kerékpározzon heti 300 percet, és sokkal jobb lesz az élete

– üzente Gajdos Tamás.