Túl izgalmas volt az eleje, KO lett a vége – győzelemmel kezdett a Fradi a BL-ben

Szoros első félidő után végül magabiztosan nyert a magyar bajnok.

A magyar bajnok Ferencváros női kézilabdacsapata győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az FTC a dán Nyköbing Falstert verte 14-13-as első félidőt követően 31-22-re. Klujber Katrin hat gólt dobott, ahogy a csapathoz a nyáron csatlakozó Darja Dmitrijeva is.

Ideges játékkal kezdett a magyar bajnok – amelynek keretében nem volt ott a többi között Böde-Bíró Blanka és Szöllősi-Zácsik Szandra –, háromgólos előnyre tett szert a vendég együttes, Allan Heine vezetőedző időt is kért (2-5). Negyedóra elteltével vette vissza a vezetést a zöld-fehér együttes (7-6), a játékrész második felében pedig inkább a hazaiaknál volt a lépéselőny, a dánoknál nem mindig működött tökéletesen a létszámfölényes támadójáték. A szünetre egygólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak a csapatok.

Laura Glaser jól kezdett:

A második félidőt 4-0-s periódussal kezdte az FTC, amely tudta tartani előnyét, az utolsó tíz percnek pedig hétgólos fórból vágott neki (26-19). A hajrában még fölényesebbé tette vezetését az FTC, így tulajdonképpen sima győzelemmel kezdte meg szereplését a csoportkörben.

Klujber és Dmitrijeva egyaránt hatszor talált be, akárcsak a túloldalon Alberte Kielstrup Madsen. A szintén nyári ferencvárosi szerzemény, Laura Glauser hét, míg Janurik Kinga három védéssel vette ki részét a sikerből. A 37. születésnapját pénteken ünneplő Andrea Lekic egy gólt szerzett a Ferencvárosban.

Mindkét csapatban volt magyar játékos a játéknap román rangadóján: Kácsor Gréta a házigazda Gloria Bistrita-Nasaud, Pásztor Noémi a bajnoki címvédő CSM Bucuresti keretét erősíti. Kácsor három lövéséből egyet értékesített, Pásztornak nem volt kísérlete, a találkozót 30-26-ra a hazaiak nyerték.

A csoport, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Nyköbing Falster HB (dán) 31-22 (15-14

lövések/gólok: 54/31, illetve 42/22

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/3

kiállítások: 4, illetve 4 perc

Kapcsolódó
Megvan a harmadik érem, Pap Bianka ezüstöt nyert a paralimpián
Korábban aranyat és bronzot szerzett, azaz teljes a párizsi éremkollekció.