Vizsgálat indul Hosszú Katinka úszóklubjának egyik edzőjével szemben

Etikátlan magatartás és szexuális célzásokra épülő kommunikáció miatt.

Vizsgálóbizottságot állít fel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), hogy Hosszú Katinka klubja, az Iron Swim egyik edzőjének magatartását és kommunikációját kivizsgálják. Erről a szervezet honlapján jelent meg egy közlemény, amely így szólt:

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége 10 igen, 0 nem és 0 tartózkodó szavazattal az IRON SWIM edzője női sportolókkal szemben tanúsított etikátlan magatartásának, szexuális célzásokra épülő kommunikációjának kivizsgálására eseti vizsgálóbizottságot hoz létre

– áll a közleményben, amiből kiderült, hogy a vizsgálóbizottság elnöke dr. Papp Gábor, a tagjai pedig dr. Tausz Katalin, Danks Emese, Tornyossy Monika és dr. Ugrin Tamás lesznek.

Az esetről író Sportal értesülései szerint az Iron Swim már április 20-án munkáltatói figyelmeztetést adott az edzőnek, aki azóta is a klub alkalmazottja. A portál úgy tudja ugyanakkor, hogy a jövő héten „már tényleg elválnak az útjaik”. A Sportal megkereste a MÚSZ-t és az Iron Swimet is, előbbi reagált és közölte, hogy a vizsgálóbizottság haladéktalanul meg is kezdi a munkáját, és hogy gyermekvédelmi rendszerük érthetetlen módon sem emailben, sem az anonim telefon vonalon nem kapott bejelentést a klub, az érintett úszók vagy a szülők részéről.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka: Megfogalmazok egy kritikát, erre az elnök burkoltan megfenyeget
A háromszoros olimpiai bajnok szerint a Gyárfás-korszak óta nem sok minden változott a magyar úszósportban, és a hallgatás nem visz előre.