„Kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez” – Békéscsaba városa támogatja Ónodi Henrietta kezelését

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa.

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa, közölte Varga Tamás alpolgármester pénteken az MTI-vel.

A döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt. Varga Tamás úgy fogalmazott:

Ónodi Henrietta Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez”.

A támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról – jegyezte meg.

A kondorosi és békéscsabai kötődésű, az Egyesült Államokban élő Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott, majd augusztus elején újra kórházi ellátásra szorult. Kezelésére félmillió dollárt szeretnének összegyűjteni.

Egy korábbi interjú Ónodi Henriettával:

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet.

Kapcsolódó
14 évesen már olyan elemet tudott, amelyet senki más a világon – 50 éves lett az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta
Az 1992-es barcelonai olimpián lóugrásban arany-, talajon ezüstérmes lett.